Григор Димитров достигна до полуфинал още в първия си официален

...
Григор Димитров достигна до полуфинал още в първия си официален
Коментари Харесай

Добро начало на годината - Григор е на полуфинал в Бризбейн

Григор Димитров доближи до полуфинал още в първия си формален шампионат за годината. В Бризбейн (категория ATP 250) той преодоля трети противник, през днешния ден Ринки Хиджиката (Австралия) - 6:1, 6:4 за 80 минути. 

Положително за българина е, че като изключим първия дуел против Анди Мъри, той не хаби доста старания на корта във влагата в австралийския град.

Той чака в борба за място на финала Рафа Надал или Джордан Томпсън (Австралия), които играят по-късно през днешния ден. Полуфиналите са в събота, като този на първата ни ракета ще стартира по обед наше време.

В другия полуфинал съперница са лидерът в схемата Холгер Руне (Дания) и Роман Сафиулин (Русия). Двамата победиха с по 2:0 сета съотнетно Джеймс Дъкуорт (Австралия) и Матео Арналди (Италия).
 Григор Димитров. Снимка АП/БТА
Днес Григор стартира като в предходния кръг против Даниел Алтмайер. Той записа два пробива и дръпна с 5:0. 22-годишният му противник " взе ръка ", а по-късно имаше две точки за брейк, само че Димитров не му разреши още да понижи изоставането си. Малко по-късно първата ни ракета поведе със сет.

Вторият бе по-равностоен, въпреки че най-хубавият ни тенисист стигна до ранен брейк - още веднъж като през вчерашния ден. Нататък Хиджиката стабилизира играта си на своя начален удар, само че не съумя да направи доста на подаването на своя конкурент. След 2:0 двамата не позволиха сривове, а Григор затвори мача ударно - с два следващи аса (общо 12 за него в четвъртфинала) и гейм на нула.

Поне дотук Григор Димитров показва отлична форма при започване на годината - по този начин, както приключи 2023 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР