Григор Димитров демонстрира много добро настроение преди началото на участието

...
Григор Димитров демонстрира много добро настроение преди началото на участието
Коментари Харесай

Григор Димитров: Винаги се чувствам много добре на корта в Барселона


Григор Димитров показва доста положително въодушевление преди началото на присъединяване си на ATP 500 шампионата в Барселона. Българинът се класира непосредствено за втори кръг, където на следващия ден ще се изправи против международния №52 Федерико Кория. Димитров даде малко изявление за Tennis TV, в което показа за какво конкуренцията в Каталуния е толкоз специфична за него и си напомни първия си мач на равнище ATP, който се състоя точно в Барселона.

– Григор, шампионатът в Барселона е евентуално е доста специфичен за теб, защото точно тук записа първото си присъединяване в ATP шампионат.

– Да, мина много време от този момент. Мисля, че беше преди 14 години. Помня, че упражнявах на корта до мястото, където живеех, когато внезапно някой пристигна и ми сподели „Трябва да тичаш към Godo, тъй като ти дадоха „уайлд кард“ за квалификациите“. Веднага си взех нещата и малко по-късно към този момент бях на корта. Освен това нерядко упражнявам тук, тъй че имам много истории, свързани с този шампионат.

– Какво беше възприятието да участваш в ATP шампионат за пръв път?

– Честно казано, усещах се по този начин, като че ли ходя на подготовка. Не мислех за това прекалено много. Просто си споделих „Добре, ще отида и ще изиграя мача“. На тази възраст го даваш по-леко и не чувствам толкоз доста напрежение. Това преживяване ми даде опция да бъда покрай топ играчите, което ми оказа помощ да схвана много неща и да дефинира посоката, в която бих желал да се развие кариерата ми.

– Доколко удобно се чувстваш на клей в този миг от кариерата си?

– Израснах на клей и по тази причина самоуверено бих могъл да кажа, че ми харесва да играя на тази настилка. Резултатите ми може би не са толкоз непрекъснати, защото съм имал някои доста положителни, само че и някои доста неприятни, само че обстановката е такава, каквато е. Клеят е доста сложна настилка и в случай че развиеш умеенето да се движиш добре по корта и да разчиташ играта, това несъмнено ще ти помогне доста. Това ще е едвам втората ми седмица от сезона на клей, тъй че към момента няма защо толкоз да мисля. Трябва просто да играя своята игра, и също така всеки ден да се трудя настойчиво и да поставям напъните, нужни за положително показване на тази настилка. Няма по какъв начин да тренираш по 30-40 минути и да очакваш да се представиш добре. Необходимо е да прекараш няколко часа на клей, с цел да можеш да си на равнище за мача.

– Записа доста добър резултат в Монте Карло, където доближи до полуфинал. На какво се дължеше този триумф?

– Иска ми се да можех да издам някаква загадка, само че значително седмицата беше много елементарна, в случай че мога по този начин да се изразя. Започнах подготовката си за сезона на клей малко по-късно от другите играчи и това ми оказа помощ да установя на какво равнище съм и върху какво нуждая се да работя. Трябваше да се съсредоточа върху най-важните неща, защото имаше и доста фактори, които са отвън моя надзор. Казах на екипа ми, че би трябвало да се концентрираме върху това, което е належащо да създадем, и да забележим какво ще се получи. След това лека-полека, ден след ден, построих една доста постоянна основа.

– Това звучи като много спокоен метод.

– На клей би трябвало да си спокоен и да намериш метод да разпределяш вярно силата си, тъй като в противоположен случай ще имаш проблеми.

– В момента сме до басейна, в който скача първенецът след финала. Би ли ти се желало да се гмурнеш там в неделя?

– Това е забавен въпрос, защото по-рано през днешния ден с физиотерапевта ми минахме отсам и му споделих „Между другото, знаеш ли, че който завоюва шампионата, би трябвало да скочи вътре?“. Той намерения, че се майтапя, само че му споделих, че такава е традицията. Надявам се, че в неделя ще мога да скоча и да оцветя всичко в алено. Това е доста готин обред, а също така тази година ще има друг първенец, тъй че не бих имал нищо срещу да съм аз.

– Турнирът в Барселона е специфичен за теб, защото си живял тук известно време при започване на кариерата си. Може ли да ни разкажеш за този интервал?

– Да, Барселона е доста, доста специфичен шампионат за мен. Живях тук много години, което ми оказа помощ да бъда в кондиция и всякога, когато пристигам, постоянно се усещам доста добре на корта, което е значимо за мен. Дано тази година също да изиграя добър шампионат и да се любувам на играта. В момента желая просто да дам всичко от себе си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР