Григор Димитров даде много интересно интервю за сайта на ATP

...
Григор Димитров даде много интересно интервю за сайта на ATP
Коментари Харесай

Гришо с куп интересни разкрития в интервю за сайта на ATP преди турнира в Монте Карло

Григор Димитров даде доста забавно изявление за уеб страницата на ATP преди началото на присъединяване си на Мастърс шампионата в Монте Карло. Първата ни ракета ще се изправи против Ян-Ленард Щруф на старта, а мачът е тази вечер. Българинът показа кой е обичаният му град измежду тези, домакинстващи Мастърс шампионати, както против кого си мечтае да играе на шампионат от това равнище. Димитров се върна обратно в годините и си напомни първия си мач на равнище ATP 1000, а за край уточни обичания си корт на Мастърс конкуренциите.

– Кой от Мастърс шампионатите би желал да спечелиш най-вече?

– Монте Карло е измежду първите в листата. Индиън Уелс и Маями също, несъмнено. Там обстановката е такава, че в случай че играеш мощно на единия шампионат, ще го направиш и на другия. Те са другите, които бих желал да печеля. Вече съм бил първенец в Синсинати, тъй че това отпада. Всеки от Мастърс шампионатите е необикновен. Надпреварите в Канада също постоянно са ми допадали. Харесват ми кортовете там, почитателите също са страхотни. Това са Мастърс тунирите, които бих желал да печеля най-вече.

– Какво ти харесва най-вече в Монте Карло?

– Този шампионат е с доста дълга история. Не е елементарно да го спечелиш. През годините Рафа ставаше първенец тук най-често, само че в това време това демонстрира какъв брой е високо равнището на конкуренция. Всяка година разнообразни играчи доближават до заключителните етапи на шампионата. Също по този начин това е първият Мастърс на клей за годината и представянето ти тук значително задава тона за остатъка от сезона на клей.

– Кой от градовете, които са домакини на Мастърс шампионат, е обичаният ти и за какво?

– Обичам Синсинати и най-много това, че там можеш да шофираш до кортовете. Точно до комплекса има увеселителен парк и като цяло ситуацията е доста отпускаща. Същевременно на Индиън Уелс мащабите са такива, че непрекъснато се питаш „ Леле, какво става тук? “. Там заведенията за хранене са чудесни, кортовете също. Начинът, по който този шампионат се е развил през годините, е страховит. Бил съм там над 10 пъти и всяка година има някакви усъвършенствания. Монте Карло също постоянно е бил измежду обичаните ми. Живея там от много дълго време, само че даже да не беше по този начин градът отново щеше да има доста особено значение за мен. Като цяло всички Мастърс шампионати постоянно са полагали старания, с цел да ме накарат да се усещам вкъщи си. Всяка година нещо се усъвършенства и това е отлично за играчите.

– Помниш ли първия си мач на равнище Мастърс?

– Маями е доста особено място за мен, тъй като като младеж постоянно играех там и си мислех, че с метода, по който играех в юношеските дивизии, ще се оправям добре и при мъжете. Само че разбрах по сложния метод, че не е по този начин. Помня, че мачовете в квалификациите бяха доста тежки, само че когато стигнах до главната скица стана в действителност мъчно. След шампионата бях доста изтощен. Харесват ми изискванията в Маями. Горещото и влажно време ми подхожда, само че по това време не бях квалифициран за това. Загубих в два сета от Стаховски. Просто бях отпаднал физически. Прекалено огромното неспокойствие от това, че съм в Маями, в последна сметка ми изигра неприятна смешка.

– Кой съгласно теб е най-силният ти мач на Мастърс шампионат?

– Много пъти съм играл против най-хубавите в тези шампионати. Три пъти съм губил от Надал в Монте Карло. В Мадрид изгубих от Доминик Тийм в трети кръг, макар че пет пъти стигнах до мачпойнт. Турнирът в Рим също постоянно е забавен. Там играх три сета против Бердих, по-късно и против Фабио Фонини. Винаги е мъчно да играеш против Фабио в Рим. Някои от тези мачове са най-паметните за мен.

– Кое е най-приятното ти преживяване отвън корта по време на Мастърс?

– Увеселителният парк в Синсинати. Ходех там всеки ден след мачовете. Бях доста изтощен, само че си споделих, че просто желая да се повозя на нещо. От шампионата проведоха визити на парка, тъй че отивах за малко и по-късно право у дома. Обичам огромната кула, от която те пускат. Освен това боготворя високите скорости и и се любувам на всичко, обвързвано с тях. По време на Индиън Уелс няколко пъти отидох до автомобилната писта и това също ми достави голямо наслаждение.

– Какъв би бил мечтаният за теб мач на Мастърс шампионат?

– Много бих желал да играя против Даниил Медведев на финала в Маями. Това би било предизвикателство, на което ще се любувам, защото той е необикновен състезател. Освен това доста би ми се желало и да играя против Новак Джокович на Индиън Уелс. Това са мачове, които всеки би желал да завоюва.

– Кой е най-трудният мач, който си играл на Мастърс?

– Веднъж играх против Давид Ферер. Спомням си този мач доста добре. Това се случи в Синсинати, когато той беше в най-силния интервал от кариерата си. Играхме три сета и в последния просто ми свърши горивото. Той просто ме прегазваше. Държах се, доколкото можех, само че силите ми бяха на изчерпване. Същото беше и против Рафа в Монте Карло. Отново беше трисетов мач и в края имах възприятието, че от самото начало играя против вятъра. Нищо не ми се получаваше. В Индиън Уелс имах един доста сложен мач против Джак Сок. И двамата играхме необикновено в оня ден. Той избави два мачбола и в последна сметка завоюва. Беше вманиачен мач и в никакъв случай няма да не помни по какъв начин публиката изригваше при всяка точка. Същото е в Рим, когато играеш против италианец. Особено против Фабио Фонини. Играхме на „ Пиетранджели “, когато при започване на третия сет стартира да вали и с всички тези скулптури в близост имаш възприятието, че си в Колизеума. Беше доста забавно чувство.

– Кой е най-великият мач на Мастърс, който си гледал?

– Помня лудия край сред Роджър Федерер и Доминик Тийм на Индиън Уелс през 2019 година Трябва да загатна и оня край сред Роджър и Дел Потро през 2018 година, както и конфликтът сред Федерер и Надал в Маями, който Роджър завоюва с 6-3, 6-4. Невероятни мачове. Няма какво толкоз да се каже за тях. Това бях думите и на Рафа след оня мач.

– Кой е обичаният ти корт на Мастърс шампионатите?

– Бих споделил, че е централният корт на Индиън Уелс. Условията там могат да са разнообразни според от това в коя част на деня играеш. Бих споделил, че съгласно мен това е най-хубавият корт, на който се играе Мастърс шампионат. При някои играчи даже температурата и вятъра оказват въздействие. Този корт постоянно е бил най-коварният, на който съм играл. На всчики останали кортове се приспособявам доста бързо, само че на този ми лишава известно време. Трудно е, само че също по този начин е доста забавно и това ми харесва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР