Григор Димитров безспорно се намира в най-добрата си спортна форма,

...
Григор Димитров безспорно се намира в най-добрата си спортна форма,
Коментари Харесай

Имаме Мастърс финалист: Блестящ Григор развенча Циципас и е на победа от титлата в Париж!

Григор Димитров несъмнено се намира в най-хубавата си спортна форма, като се поздрави с следващата си изумителна победа на Мастърс 1000 шампионата в Париж и се класира за финала във френската столица. Българинът имаше извънредно тежката задача в спор за място в мача за купата да се изправи против седмия подложен Стефанос Циципас, от който бе изгубил при шест от седемте им досегашни конфликта, само че през днешния ден изцяло загърби тази отрицателна статистика и изнесе истински тенис театър на корта в зала " Берси ", с което сложи на колене гърка и се поздрави с влиятелния триумф в следващи сетове след 2 часа и 29 минути игра - 6:3 6:7(1) 7:6(2).

По този метод родната ни първа ракета взе нов доста първокласен скалп на тенисист в Париж, откакто към този момент в хода на надпреварата се разправи с Даниил Медведев, Хуберт Хуркач, Александър Бублик и Лоренцо Музети, като точно страхотното ниво на най-хубавия ни тенисист на френска земя го изведе до дебютен край в шампионата. Сблъсъкът за трофея в Париж пък се явява като вторият случай в кариерата на Гришо, когато сънародникът ни доближава до последното ходило в конкуренция от сериите " Мастърс 1000 " и всички добре помним, че при първия подобен мач за хасковлията, то той победи с купата в Синсинати през 2017-а година, което ни кара да мечтаем традицията да бъде спазена и в утрешния ден без значение от това кой всред Новак Джокович и Андрей Рубльов се изправи на пътя на Димитров, то в последна сметка нашето момче да ликува с втората си купа от сходен сан.

Началото на дуела се разви по желан за първата ни ракета, откакто международният номер 6 очевидно изпитваше проблеми в първите минути с това да намира чисто топката при ударите си, което докара до голям брой бързи неточности в играта му и постоянният ретур на родния ни представител имаше основна роля за реализирането на ранен пробив, довел до задатък от 3:0 за Григор на първата отмора в мача. Впоследствие сервиращите постановиха до известна степен своето предимство на корта и точките се трупаха безпроблемно в активите им, преди в осмия гейм да станем очевидци на фамозни разигравания, при които българинът главно дирижираше събитията и още веднъж не пропусна да вдигне феновете по трибуните на крайници да му ръкопляскат, пласирайки фантастични уинъри, съпроводени от необикновено показване наоколо до мрежата.

Именно нападателният жанр на международния номер 17 се оказа печелившата за него формула и при офанзивните си акции той не оставяше никакво време за ответна реакция на Циципас, като след следващия си удивителен смач доближи до шансове за втори пробив. Изправен пред угрозата още веднъж да се раздели с подаването си, финалистът от Аустрелиън Оупън показва класата на първия си сервис и оцеля, само че това надалеч не трогна най-хубавия ни тенисист, който резервира нужното самообладание на начален удар и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част проследихме изравняваме при съотношението на силите в конфликта, поради обстоятелството че гъркът в много повече случаи имаше удоволствието да разчита на директни точки от сервиса си и на първата ни ракета му се постановяваше крепко да работи за спечелването на всяка своя точка в миговете си на посрещане. Ситуацията при подаванията на хасковлията пък бе съвсем сходна, откакто наблюдавахме безусловно съвършенство от страна на нашенеца на начален удар в хода на целия дуел и в това русло бяхме отведени до повратния девети гейм. 

Тогава българинът показва отличен прочит на дейностите на съперника и наложи волята си в размените от главната линия, като ловко организираше офанзивите си и в същото време продуцира прословут минаващ удар от бекхенд, въодушевил го за достигането до два брейкбола, имащи статута на скрити мачболи, но седмият подложен не трепна напрегнат и отстоя своето, с цел да станем очевидци след това на тайбрек. В него международният номер 6 зададе прекомерно високо движение на игра още от първото разиграване и въпреки да видяхме съществено надхитряне от главната линия, то гъркът непроменяемо се поздравяваше с триумфа при размените и отпусна едвам една точка на родния ни представител, преди да възвърне равенството в обособените елементи.

Сдобил се със сериозна доза след стореното в дългия гейм, финалистът от Аустрелиън Оупън влезе с голяма мотивация да откри надзор на корта в решителния трети сет, като стартира все по-често да търси завършващите удари в играта си, което го докара до първите му благоприятни условия на ретур в срещата. Зачестилите грешки от ракетата на най-хубавия ни тенисист предоставиха цели четири брейкбола на гърка още в минутите преди първата отмора за заключителната част, само че подложен напрегнат, Димитров извърши спиращ дъха бекхенд уинър, донесъл му нужната убеденост да заличи и останалите шансове пред противника, с цел да оцелее в преломния миг - 2:1.

Оттам насетне двамата балканци подвигнаха доста оборотите в миговете си на лично подаване и печелеха геймовете си безпроблемно до края на дуела, с цел да бъдем отведени до заключителен тайбрек за определянето на спечелилия в първия полуфинал на шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР