Григор Димитров бе далеч от най-добрата си фирма, но намери

...
Григор Димитров бе далеч от най-добрата си фирма, но намери
Коментари Харесай

Григор бе на 2 точки от загуба, но намери сили да победи чилиец

Григор Димитров бе надалеч от най-хубавата си компания, само че откри сили да излезе от сложна обстановка и обърне чилиеца Алехандро Тобило във втория кръг на " Маями оупън " - 6:7(5), 7:6(5), 6:2.

Българинът изоставаше със сет и с 2:5 в тайбрека на втория. Само две точки бяха нужни на напористия Тобило за влиятелен триумф. Първата ни ракета обаче взе точките на своя начален удар - 4:5, по-късно и тези на противника, което означаваше мачбол. Той бе осъществен - 7:5 и 1:1.

В третата част Димитров най-накрая реализира непоклатимост, проби още в първия гейм, по-късно още един път и затвори мача на собствен сервис с първия мачбол и ас №24.

В първия сет борбата вървеше гейм за гейм, а в тайбрека Тобило бе по-прецизен и поведе. Това му вдъхна кураж и за втория - сервисът му вървеше, както и форхенда.

Обратно - Григор редуваше страхотни, комплицирани удари с непредизвикани неточности, от време на време при лесни за равнището му топки. При 3:2 за Димитров двамата изиграха маратонски гейм, в който чилиецът отрази три точки за пробив, най-много благодарение на началния си удар.

В последна сметка - въпреки и след сложен тест, най-хубавият ни тенисист е в третия кръг, където ще срещне 56-ия в света Яник Ханфман. Германецът елинимира Адриан Манарино - също с поврат. Двамата с Григор ще спорят за първи път.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР