Григир Димитров отново е сред десетте най-добри тенисисти в света.

...
Григир Димитров отново е сред десетте най-добри тенисисти в света.
Коментари Харесай

Гришо вече е девети в света, Рафаел Надал смени Анди Мъри на върха

Григир Димитров още веднъж е измежду десетте най-хубави тенисисти в света. В новата класация на АТП хасковлията е под №9 с 3710 точки, като изпревари японеца Кей Нишикори и канадеца Милош Раонич.

 Световна тенис класация мъже
Световна тенис класация мъже

Вижте класирането на най-хубавите

В класирането единствено за 2017-а година, което важи за присъединяване на финалите на АТП в Лондон, Димитров е шести с 3060 точки и съвсем сигурно ще взе участие в заключителния шампионат за годината. Още повече, че Стан Вавринка и Новак Джокович няма да играят повече през сегашния сезон.

С днешната смяна Гришо ще бъде подложен под №7 на откритото състезание на Съединени американски щати, което стартира след седмица. Това значи, че той ще се срещне с състезател от топ 4 (Рафаел Надал, Анди Мъри, Роджър Федерер или Александър Зверев) най-рано на четвъртфинал.

На върха Рафаел Надал смени Анди Мъри. Шотландецът загуби 600 точки и към този момент е втори с 7150 точки. Надал има 7645 точки. Зверев е под №6, изпреварвайки Марин Чилич. Много огромен напредък направи изгубилият от Димитров, Джон Иснър, който се изкачи с 5 места и към този момент е №14. Той би играл с хасковлията най-рано на осминафинал на откритото състезание на Съединени американски щати.

 Снимка 306204
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР