Грета Тунберг се включи в стачка за климата в Денвър,

...
Грета Тунберг се включи в стачка за климата в Денвър,
Коментари Харесай

Хиляди с Грета Тунберг на протест за климата в Денвър

Грета Тунберг се включи в стачка за климата в Денвър, съобщи Асошиейтед прес.

Младите хора би трябвало да са подготвени да продължат да стачкуват, с цел да призоват за дейности за климатичните промени, сподели шведската тийнейджърка, която се трансформира в " лице " на придвижването. Тя добави, че е насърчена от огромния брой хора, подкрепящи нейната идея.

Няколко хиляди индивида се включиха в стачката за климата в Денвър, осведоми Българска телеграфна агенция.

Онези, които поддържат нашата идея, дават " същинска вяра ", съобщи 16-годишната екоактивистка.

Грета Тунберг още веднъж порица международните ръководители, че не вършат задоволително за климата и подценяват науката. " Как смеят те? ", попита на няколко пъти тя, визирайки водачите, към които непосредствено се обърна със същия въпрос на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата предишния месец в Ню Йорк.

Някои от присъстващите започнаха да скандират нейните думи.

Грета Тунберг приказва по-малко от 10 минути към края на демонстрацията, в която участваха най-вече млади деятели.

Шведската тийнейджърка дойде в Съединени американски щати с яхта през декември, с цел да пропагандира в интерес на своята акция. Тя ще обикаля Америка няколко месеца, като най-после ще участва на конференция на Организация на обединените нации за климата през декември в Чили.

Джейн Фонда в това време бе арестувана на Капитолия във Вашингтон, до момента в който протестираше спокойно против климатичните промени, заяви Асошиейтед прес.

Полицаи сложиха белезници на 81-годишната актриса и я водиха до полицейски автомобил. Видеозапис на ареста бързо се популяризира в интернет.

Фонда бе измежду 16-те индивида, арестувани за присъединяване в противозаконен митинг. Тя бе освободена няколко часа по-късно.

Преди да бъде арестувана, Фонда произнесе тирада, в която назова климатичните промени " групова рецесия, която изисква групови дейности в този момент ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР