Грета Тунберг казва, че тя и баща й - шведският

...
Грета Тунберг казва, че тя и баща й - шведският
Коментари Харесай

Грета Тунберг казва, че може би е с коронавирус

Грета Тунберг споделя, че тя и татко й - шведският артист Сванте Тунберг, наподобява са инфектирани от ковид. В изявление за New Scientist младата еко-активистка съобщи, че двамата са имали някои от признаците на болест с COVID-19 след неотдавнашна обиколка с трен из Европа. Двамата пътували по природозащитни каузи преди налагането на ограничавания в няколко страни.
Грета разясни обаче, че нито един от двамата не е тестван за вируса, защото Швеция тества единствено хора с най-тежки признаци и такива, които са в рискови групи.
„ Прибрах се от Централна Европа и по-късно се изолирах още със самото си завръщане. Тъй като  пътувахме доста с разнообразни влакове, счетох, че не желая да посрамвам никого на възможен риск “, сподели тя. „ Но започнах да чувствам някои признаци след няколко дни. В същото време татко ми изпитваше доста по-интензивни неразположения. “
17-годишната защитничка на строгите ограничения срещу климатичните промени на планетата съобщи, че желае да каже на хората какъв брой е елементарно да предадат заболяването на различен, без да знаят, че я имат.

Изследователите са разкрили, че доста случаи в международен мащаб са били безсимптомни.„ Важното е, че по принцип не усещах, че съм болна. Възможно е да съм се почувствала извънредно изтощена, кашлях малко ”, сподели тя. „ Това също е доста рисково, тъй като не знаеш, че го имаш. Ако при татко ми болестта не се беше показало много по-изразено и то по същото време, когато и при мен - може би даже не бих забелязала, че съм болна. "
„ Трябва да се съблюдава обществено разграничаване, без значение дали се чувствате зле или не “, добави Грета.Въпреки че нито тя, нито татко й са били тествани, Тунберг твърди, че ще бъде изненадващо, в случай че това, през което са минали тя и татко й, не е било демонстрация на болест с ковид. „ Не съм 100 % сигурна, само че би било необичайно в случай че е нещо друго, тъй като съвпаденията са доста “ – разсъждава момичето. Особено реакциите на организма на татко й, които тъкмо отговаряли на признаците.
Според Тунберг не би трябвало да се съпоставят пандемичните и климатичните обстановки, защото човечеството би трябвало да се оправя дружно и с едното, и с другото. „ Нито едно от двете не е по-важно от другото “, сподели тя.
„ Кризата с пандемията от ковид в действителност демонстрира, че сегашните ни общества са неустойчиви. Ако един вирус може да унищожи цялата стопанска система за няколко седмици и да спре дейния живот на народите, тогава това е доказателство, че нашите общества не са доста издръжливи. Това също демонстрира, че откакто сме в незабавна обстановка, можем да действаме и можем да променим държанието си бързо. И до момента в който имаме взаимност и здрав разсъдък, ще преминем през всяка рецесия. "
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР