„Барби“ на Грета Геруиг чупи рекорд за жени режисьори, тъй като продажбите на билети надхвърлят 1 милиард долара

...
Грета Геруиг трябва да се чувства по-близо до добре тези
Коментари Харесай

Грета Геруиг трябва да се чувства по-близо до добре тези дни. Само за три седмици в кината "Барби" се очаква да надмине 1 милиард долара от продажби на билети в световен мащаб, счупвайки рекорд за жени режисьори, който преди това се държеше от Пати Дженкинс, която ръководи "Жената чудо".

„Барби“, чийто режисьор и сценарист е Геруиг, добави още 53 милиона долара от 4178 локации в Северна Америка този уикенд и 74 милиона долара в международен план, което доведе до общо 1,03 милиарда долара, според оценки на студиото в неделя. Филмът, ръководен и продуциран от Марго Роби, е удобно настанен на първо място от три седмици и едва ли е завършен. Той прехвърли 400 милиона долара в страната и 500 милиона долара в международен план по-бързо от всеки друг филм в студиото, включително филмите за Хари Потър.

„Като ръководители на разпространението, ние често не оставаме безмълвни от представянето на филма, но Barbillion взриви дори нашите най-оптимистичните прогнози излизат от водата“, казаха Джеф Голдщайн и Андрю Крипс, които наблюдават вътрешното и международното разпространение на студиото, в съвместно изявление.

В съвременната история на боксофиса само 53 филма са спечелили над 1 милиард долара, а не отчитайки инфлацията, и „Барби“ сега е най-големият, режисиран от една жена, измествайки „Жената чудо“ с глобални 821,8 милиона долара. Три филма, режисирани съвместно от жени, все още изпреварват „Барби“, включително „Замръзналото кралство“ (1,3 милиарда долара) и „Замръзналото кралство 2“ (1,45 милиарда долара), и двата режисирани съвместно от Дженифър Лий, и „Капитан Марвел“ (1,1 милиарда долара) , сърежисиран от Анна Боден. Но „Барби“ изпревари „Капитан Марвел“ в страната с 459,4 милиона долара (срещу 426,8 милиона долара), като по този начин постави рекорда в Северна Америка за филми на живо, режисирани от жени.

Съпредседатели и изпълнителни директори на Warner Bros. Майкъл Де Лука и Пам Абди също похвали Геруиг в изявление и каза, че крайъгълният камък е „свидетелство за нейния блясък и за нейния ангажимент да представи филм, който феновете на Барби от всички възрасти искат да видят на големия екран.“

Това дойде ново състезание уикенд под формата на анимационния, с рейтинг PG „Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem“ и продължението на акулите на Джейсън Стейтъм, „Meg 2: The Trench“, и двата от които бяха паралелно с „Oppenheimer,“ на Кристофър Нолан ” също в третия си уикенд, за второто място.

“Мег 2” успя да се промъкне напред и да се приземи на второ място. Той преодоля ужасните си рецензии, за да спечели 30 милиона долара начален уикенд от 3503 места. Изданието на Warner Bros., режисирано от Бен Уитли, в момента има 29% оценка на критиците за Rotten Tomatoes и B-CinemaScore от публиката. Трилърът беше пуснат в 3D, което съставлява 22% от бизнеса му през първия уикенд.

Третото място отиде при „Oppenheimer“, който добави 28,7 милиона долара от 3612 локации в Северна Америка, което доведе до общите му вътрешни приходи до 228,6 милиона долара. Само за три седмици, биографичният филм за Дж. Робърт Опенхаймър с Килиан Мърфи в главната роля се превърна в най-касовия филм с рейтинг R за годината (изпреварвайки „John Wick Chapter 4“) и шестия най-голям за годината като цяло, надминавайки „Ant-Man и the Wasp: Quantumania."

"Oppenheimer" също отбеляза забележителност, преминавайки 500 милиона долара в световен мащаб за три седмици. Световната му печалба в момента е 552,9 милиона долара, което го поставя пред "Дюнкерк", който достигна 527 милиона долара през 2017 г. , и се превърна в петия най-голям филм на Нолан досега. Сега също е сред четирите най-касови биографии на всички времена (компанията включва „Бохемска рапсодия“, „Страстите Христови“ и „Американски снайперист“) и най-големият филм за Втората световна война на за всички времена.

“Teenage Mutant Ninja Turtles” на Paramount беше плътно зад него на четвърто място с приблизителни $28 милиона от 3858 кина в Северна Америка. От премиерата си в сряда, филмът, който се радва на отлични отзиви (96% от Rotten Tomatoes) и резултати от публиката, е спечелил 43,1 милиона долара.

„Това е един от онези филми, които носят радост на много поколения“, каза Крис Арънсън , президент на Paramount за вътрешно разпространение. „Мисля, че трайната популярност на „Костенурките“ показва истинските си цветове. И не е имало анимационен филм от осем седмици и няма да има друг след осем седмици, което е страхотно за нас.“

„Костенурки ” струва 70 милиона долара за продуциране и включва звезден актьорски състав, който включва Джаки Чан, Айс Кюб, Пол Ръд, Айо Едебири и Сет Роген, които са продуценти и съавтори на филма, който се опира на „тийнейджърския” аспект на костенурките.

„Барби“, „Опенхаймер“ и дори изненадващият хит срещу трафика „Звукът на свободата“ (сега на $163,5 милиона и изпреварва „Мисията невъзможна 7“) помогнаха за бума в боксофиса, донасяйки в много милиони повече от очакваното и помага за компенсиране на болките, причинени от някои летни разочарования.

„След „Светкавицата“, „Индиана Джоунс“ и до известна степен „Мисията невъзможна“ хората казваха, че лятото беше разочарование. Но все още не е свършило", каза Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор за Comscore. „Ще имаме лято, което ще премине на високо ниво."

Но моментът на триумф за индустрията вероятно ще продължи кратко, ако студиата не успеят скоро да постигнат споразумение с поразителни актьори и сценаристи. Есенният календар за издаване вече е по-малък, като някои студиа изместват филмите до 2024 г., вместо да се опитват да ги рекламират без филмови звезди.

Sony планираше да пусне своята вдъхновена от PlayStation истинска история „Gran Turismo“ в кината в цялата страна следващия петък, но сега ще я пуска бавно в продължение на две седмици, преди да стане широко на 25 август. Мисленето? Ако филмовите звезди не могат да рекламират филма, може би публиката може.

„Трябва да бъдем реалисти“, каза Дергарабедян. „Ние сме на този емоционален връх от филми, които се справят толкова добре, но трябва да смекчим ентусиазма и оптимизма си с факта, че стачката създава много несигурност. Колкото по-дълго продължава, толкова по-дълбоки стават проблемите. Но публиката си каза думата и обича да ходи на кино.“

Прогнозни продажби на билети за петък до неделя в кината в САЩ и Канада, според Comscore. Окончателните вътрешни данни ще бъдат публикувани в понеделник.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР