Грешки на диспечерите по команда на полета са една от

...
Грешки на диспечерите по команда на полета са една от
Коментари Харесай

Диспечерски грешки убили майор Валентин Терзиев?

Грешки на диспечерите по команда на полета са една от аргументите за нещастието, довела до злополуката на нашия МиГ-29 и гибелта на водача майор Валентин Терзиев, твърди източник от Министерството на защитата, представен от " Лупа ".

Докладът за злополуката от 9 юни, почернила интернационалното обучение „ Шабла 2021 “, би трябвало да бъде оповестен през днешния ден. Твърди се, че пред медиите ще бъде показан, обаче, скъсен вид поради наложената конфиденциалност на част от текста.

Все още върви кореспонденцията сред България и Русия за превозване на черната кутия на МиГ-а за разбор. Тя към момента не е изпратена заради административни пречки. Има неуредици по превозването ѝ, другояче самото отваряне на черната кутия и инспекция на записа в нея ще стане безусловно за часове. Забавянето е поради влошените връзки с Русия и условието на Москва за визи на съпътстващите я български специалисти от ДАНС, от военното министерство и така нататък Проблемът не е в Министерството на защитата, твърди още източникът на изданието.

От отчета през днешния ден ще научим няколко значими неща – намесата на US ракета в нещастието с майор Валентин Терзиев, каквато версия потегли след ужаса, е цялостна нечиста сделка. Твърди се, че няколко механически неточности от диспечерския пулт и комплициране на водача са същинската причина за злополуката. При полета край Шабла, почнал в 00,05 ч. с политане от летището в Граф Игнатиево след среднощ на 9 юни и приключил по драматичен метод в 0,40 ч., в един миг пред майор Терзиев хоризонтът и морето безусловно са се „ събрали “.

Причината е, че не е имало луна, бил е цялостен мрак и самолетът се забил напряко под ъгъл във водата, което е еднакво на конфликт с бетонна стена. При удара самолетът безусловно се е раздробил на части, не е имало гърмеж, написа в секретната част от отчета, която няма да бъде оповестена пред медиите. Съпътстващите неточности от ръководството в диспечерския пункт ще надделеят като причина за ужасния случай, прибавя източникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР