Грешката е самата власт - това коментира в Още от

...
Грешката е самата власт - това коментира в Още от
Коментари Харесай

Халил Летифов, ДПС: Не виждам възможност в рамките на това НС да се състави правителство

Грешката е самата власт - това разяснява в " Още от деня " Халил Летифов, заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи след днешния кондензиран с политическо напрежение ден и отстраняването на Никола Минчев като ръководител на Народно събрание.

Комуникация нямаше, добави Летифов.

Това Народно заседание е единственото, в което опозицията няма нито една комисия. Част от властта през днешния ден призна това свое държание – реваншистко и държание на опълчване. С реваншизъм и ненавист не може да се прави политика и не може да се ръководи, уточни Летифов.

Той акцентира също:

Властта е безпринципна, тъй като и четирите партии, това болшинство виждаме, че се разпада, имаха напълно разнообразни стратегии и цели, имаха друга акция и цели. Тази кардинална основа не устоя дълго и свадите избиха и унищожиха това болшинство.

По думите му „ властта е политическа импотентна и тя през днешния ден взе главата на ръководителя Никола Минчев “.

Заявката, че тази власт е нездравословна, сме я дали от първия ден, в който е формирана, сподели Летифов и добави, че Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение.

Инфлацията е доста над междинната за Европа. Имаме напредък на цените, горивата и енергоносителите. И бизнесът, и българските жители усещат това по джоба си и сметките си, изясни Летифов. Той добави, че инфлацията в България е усилена в резултат на напъните на държавното управление. То е некадърно и неспособно. И тук рецесията има по-голяма тежест.

Летифов съобщи, че Движение за права и свободи ще поддържат нарастването на пенсиите и обществените заплащания. И сред първо и второ четене ще предложат техен пакет от стопански ограничения.

Ние ще подкрепим ограниченията, които ще предложим. И ще търсим диалог за тяхната поддръжка и намирането им на място в бюджета, сподели той.

Халил Летифов сподели още, че не вижда опция в границите на това Народно заседание да се сформира държавно управление.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР