Грешката е комплексна. Факт е, че промяната, която се прави

...
Грешката е комплексна. Факт е, че промяната, която се прави
Коментари Харесай

Журналист обясни защо „Наглите” са могли да поискат предсрочно освобождаване

Грешката е сложна. Факт е, че смяната, която се прави в закона се прави, с цел да се приближи нашето законодателство до европейското. Това е условие на Европейска комисия. До в този момент не се позволяваше пандизчиите да вършат искане за предварително освобождение по най-хубавия метод. Така разяснява в ефира на Българска национална телевизия основният редактор на " 168 часа " Слави Ангелов проблема, зародил след скандалните претенции на членове на групата за отвличания „ Наглите ”да бъдат освободени предварително от пандиза. В този закон въпреки всичко са казани следните неща, че предварителното освобождение се случва при избрани условия – нарушителят да се е поправил или да е изтърпял половината или две трети от своето наказване. В съответния случай имаме нарушавания на тези условия. Има рекомендация на комисията в пандиза, която споделя това да не се случва. За мен тук може да се приказва за правосъдна неточност, изясни Ангелов, който е и създател на филм за групата за отвличания, който ще бъде излъчен по-късно през днешния ден по Българска национална телевизия.

Подобен проблем има сега и в Италия, описа Ангелов. Там топ мафиотът Салваторе Риина - Звяра, който има доживотна присъда, получава решение от висшия съд да бъде освободен под домакински арест с цел да може почтено да посрещне гибелта в дома си, зашито е болен от рак паркинсон, сърце и други неща. Той е най-жестокият мафиотски необут в Сицилия. Сега Върховният съд взема решение да го освободи, само че последната дума е на Съвета за помилвания. Миналата година същият съвет му е отказал освобождение.

" При нас тази смяна е направена за положително, с цел да се синхронизира законодателството. Тези законодателни промени са нужни, само че би трябвало да има и надзор, с цел да не се случая по този начин, че хора, като тези, които по никакъв метод не са се поправили да излизат на независимост ", добави той.

Тази група е най-жестоката в България. Те безусловно са се държали като на лов на животни из града. Във кино лентата ще бъдат показани неповторими фрагменти, на които се вижда те по какъв начин работят. В интервала на " Наглите " отвличания имаше на всеки два месеца. Те трансформираха живота директно или индиректно на хиляди хора.

Успех против „ Наглите” е реализиран тъй като оперативните чиновници са могли да употребяват статута на предпазените очевидци. Това е единственият метод такива банди като „ Килърите” и „ Наглите” да бъдат разкривани, описа Ангелов. Въпреки тези триумфи, водещият следствието Валентин Цоновски, който седи в основата на това, този човек беше заставен да напусне Министерство на вътрешните работи. Нека вътрешният министър да ревизира за какво това се случва, прикани той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР