Грешка на румънския министър на отбраната Михай Фифор предизвика остри

...
Грешка на румънския министър на отбраната Михай Фифор предизвика остри
Коментари Харесай

Искат оставката на румънски министър заради грешка в изказване за ракети

Грешка на румънския министър на защитата Михай Фифор провокира остри реакции и мнения в страната. В телевизионно изявление той разгласи, че във военната база в Девеселу има балистични ракети, а не ракети-прехващачи.

" Континентален гаф ", " Фифор се изпусна " са дребна част от заглавията на изявленията, които в детайли разказват гафа на Михай Фифор.

Медиите цитират някогашния президент Траян Бъсеску - изказването на Фифор злепоставя Румъния и Съединени американски щати пред съдружниците, които може да си помислят, че сме ги дезинформирали за оборудването в Девеселу. Фифор се трансформира в най-силния съдружник на Руската федерация в дискредитирането на стратегическите решения на Румъния, Съединени американски щати и НАТО, споделя още Бъсеску, добавя Блиц.

А съгласно някогашния посланик номер едно на Румъния - Кристиян Дяконеску, министърът на защитата се е вписал тъкмо в тона на посланията на Москва. И двамата политици приканиха за оставката му. Грешката не беше подмината от Русия. Секретар в съветското посолство в Букурещ сподели, че изказването на Фифор е доказателство, че щитът в Девеселу е директна опасност за Москва.

Днес самият министър прикани да се спре с коментара по тематиката. Михай Фифор, министър на защитата: Румъния няма балистични ракети във военната база в Девеселу. Мисля, че е време да сложим завършек на тези спекулации. Там имаме противоракетен щит и ракети-прихващачи.

Румънски военни анализатори считат, че грешката ще бъде оптимално експлоатирана от Русия, само че няма да попречи на идното посещаване на Фифор в Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР