Грешите. Проверете си. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира

...
Грешите. Проверете си. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира
Коментари Харесай

Борисов: Местните избори внасят допълнително напрежение между управляващите партии

Грешите. Проверете си. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява изнесените от президента Румен Радев през вчерашния ден данни, че концесията на пристанище " Росенец " е удължена по времето на държавно управление на ГЕРБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Винаги съм твърдял, че ролята на президента в България е като сплотяваща институция. Той към този момент мъчно прикрива разочарованието си, че има постоянно държавно управление. На него си му хареса две години и половина еднолично да ръководи. Ние знаем, че държавното управление не е идеално, знаем какви вреди нанася това ръководство на всяка една от партиите, по тази причина даже механизъм, или съдружно съглашение, не можем да подпишем. Но е неоспорим факт, че обществото се успокоява, изключително във външнополитически проект работим доста добре, несъмнено е и че с приемането на Бюджета и корекциите, които направихме в защитата, Министерство на вътрешните работи, правосъдната защита, вероизповеданията - към този момент ще имаме постоянен бюджет; приходните организации с Министерство на вътрешните работи да проработят по-добре, добави Борисов.

Ние знаем какъв брой е мъчно - диаметрално противоположни партии, само че в това време - конституционна промяна, която имаме намерение до Нова година да е реалност, имаме намерение до тогава да са определени и висшите правосъдни препоръки, да има избор на нов основен прокурор,. неща, които хората чакат от 20 години.

Така че ще понесем вреди, въпреки че от проучванията, които излизат, виждаме, че хората са търпеливи. По-добро от това не може да се появи. А доста партии приказват, само че си представяме противоположния вид: " Възраждане " - първа политическа мощ - с кои ще работят?, попита още водачът на ГЕРБ. Веднага ще изпадне в изолираност!

Така че - да, мъчно е, на всеки от водачите му е проблем безусловно да удържа партиите си, а и идните локални избори основават в допълнение напрежение.

Вчера разбрах за нов зам.-министър и една реституция на децата на някогашната Държавна сигурност, за Ивайло Шотев приказвам, татко му ми е другар, беше началник - когато аз работех в пожарната, на Димитровския комунистически юношески съюз към Министерство на вътрешните работи. Говорим за децата на Държавна сигурност! Някой ще каже, че не носят виновността на родителите си, само че това прави усещане - реституция на децата на Държавна сигурност! ДКМС беше измежду най-висшите етажи на Държавна сигурност. Разбрах от медиите, че той е назначен, добави Борисов.

Проектът за Конституция би трябвало да бъде изработен, и конституционното болшинство, което ще го поддържа, би трябвало дружно да излезе и да го показа пред обществото, акцентира Борисов. Аз знам, че съм приел времевата рамка до края на тази година това да е реалност - това има голямо значение и за Шенген, и за Еврозоната./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР