Гренобъл официално става "Европейска зелена столица" на 2022 г. от

...
Гренобъл официално става "Европейска зелена столица" на 2022 г. от
Коментари Харесай

Френският град Гренобъл е обявен за европейската зелена столица на 2022

Гренобъл публично става "Европейска зелена столица " на 2022 година от събота, оповестиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Френският град приема званието от Лахти, Финландия. На церемонията ще участват европейският комисар по околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс, френският министър, отговарящ за екологичния преход, Барбара Помпили, кметът на обитаемото място Ерик Пиол и други.

"Гренобъл завоюва с помощта на непоколебимия си ангажимент да сътвори по-здравословен град за и със своите жители. Надявам се, че годината на града като зелена столица ще даде спомагателен подтик на неговото зелено водачество и ще въодушеви други обитаеми места да се възползват от опциите на Европейската зелена договорка ".

Гренобъл завоюва, защото е водач в устойчивия преход, изключително откакто локалните управляващи първи във Франция одобриха климатичен проект. Документът беше утвърден през 2005 година Градът понижи нездравословните излъчвания с 25 % от 2005 година до 2016 година, като си е сложил за цел 50% до 2030 година
 Гренобъл
Гренобъл вкара също градски политики за понижаване на замърсяването на околната среда и загубата на биоразнообразие, като вкара ограничаване на скоростта от 30 км в целия град и стана най-голямата зона с ниски излъчвания във Франция.

Европейската комисия стартира самодейността "Европейска зелена столица " през 2010 година, с цел да насърчи градовете да станат по-зелени и по-чисти, както и да подобрят качеството на живота на своите жители.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР