Грег Попович няма намерение да напуска Сан Антонио Спърс скоро.

...
Грег Попович няма намерение да напуска Сан Антонио Спърс скоро.
Коментари Харесай

Грег Попович остава в Сан Антонио още пет години

Грег Попович няма желание да напуща Сан Антонио Спърс скоро. Треньор номер 1 по победи в Националната баскетболна асоциация (НБА) подписа нов петгодишен контракт, с цел да остане ментор и президент на отбора, оповестиха от пресслужбата на " шпорите ".


Имаше спекулации към бъдещето на 74-годишния Попович, макар че след опцията, която Сан Антонио получи да притегли избор номер 1 в Драфта Виктор Уембаняма предишния месец, се очакваше и петкратният първенец в Лигата да продължи с треньорската специалност. Нещата бяха официализирани с малко изказване от Спърс, без да бъдат давани детайлности по отношение на договорката или изявления от Попович или организацията.

Попович пое Сан Антонио през декември 1996 година Той има 1366 победи досега - с 31 повече от Дон Нелсън, който е втори във безконечната ранглиста. В добавка, Поп - както е прочут треньорът, е трети по брой плейофни триумфи със 170 - пред него са само Фил Джаксън (229) и Пат Райли (171). Специалистът е един от петима наставници с най-малко шампионски трофеи на сметката си - Джаксън има 11, Ред Ауербах е с 9, а Попович е в компанията на Райли и Джон Кундла с по пет. Поп ще влезе в Залата на славата идващия месец.

Треньорът на " шпорите " има и олимпийско злато със Съединени американски щати от Игрите в Токио, които се организираха през 2021. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР