Greenpeace публикува нов доклад, в който се твърди, че кравите

...
Greenpeace публикува нов доклад, в който се твърди, че кравите
Коментари Харесай

Кравите и свинете влияели повече на глобалното затопляне от автомобилите

Greenpeace разгласява нов отчет, в който се твърди, че кравите свинете и другите селскостопански животни отделят повече парникови газове от автомобилната индустрия. Според специалистите на интернационалната екологична организация отрицателният резултат от добитъка върху природата е съпоставим с този от всички транспортни средства в Европейския съюз, взети дружно.

По данни на Организация на обединените нации през 2018 година селскостопанските животни на територията на Европа са отделили 502 млн. тона въглероден двуокис, а колите - 656 млн. тона. Ако се регистрират косвените излъчвания от производството на храна за добитъка и сечите на гори, сумарните вреди за екологията нарастват със 70 млн. тона метан.

Еколозите сигнализират и за възходящото ползване на месо, което в интервала 2007-2018 година се е нараснало с 9.5%. В резултат от него в атмосферата са били отделени 9.5 млн. тона парникови газове повече, а това е сравнимо с резултата от 8.4 млн. автомобила. От Greenpeace предизвестяват, че в случай че замърсяването на атмосферата от селскостопански животни продължи да пораства, Евросъюзът може да не успее да съблюдава уговорките си по Парижкото съглашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР