Гребна база - Сия Нейкова се разпада. До преди 10

...
Гребна база - Сия Нейкова се разпада. До преди 10
Коментари Харесай

Като от филм на ужасите! Вижте в какви условия тренират варненските гребци

" Гребна база - Сия Нейкова " се разпада. До преди 10 години тук са упражнявали най-големите първенци на България в този спорт, донесли безчет медали на Варна и страната ни. В момента обаче, спортната база безусловно се разрушава. Двата покрива текат и имат потребност от незабавен ремонт, сигнализират от базата. Заради течовете, лодките са прогнили, а цялата постройката е в плесен, научи Varna24.bg.

" Оставени сме на произвола на ориста. Лодките изгниват от течовете, които са на всички места пръскаме непрекъснато с хлор стените тъй като мухлясвят и непрекъснато се приказва с шефа на Оперативна програма Спорт Варна за поправки и непрекъснато се дава отговор че няма пари. Той действително нищо не може да направи! Пиша ви да видите с какво се борим и какви хора градим, уверени непрекъснато и смели млади мъже и дами. ", се споделя още в известието въз основата.

Единствен угрижен за ориста на оборудването се оказва шефът на дирекция “Спорт " към община Варна, Кристиян Димитров, който обезпечава общинско финансиране за закупуване на две нови лодки. 

В момента в гребната база спортуват 50 деца, а нужната сума за ремонт и съоръжение е доста над опциите на екипа. Само за нови лодки, с цел да могат децата да упражняват са нужни 170 хиляди евро. Стойността на ремонта на покрива е 100 хиляди лв., а още 50 хиляди ще са нужни за възобновяване въз основата от вътре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР