Great Wall се бори да регистрира търговската марка Tank в

...
Great Wall се бори да регистрира търговската марка Tank в
Коментари Харесай

Great Wall има проблеми с регистрирането на името Tank

Great Wall се бори да записва комерсиалната марка Tank в Китай - под която автомобилният производител има намерение да продава линия от брутални всъдеходи в жанр Jeep. Китайските медии оповестиха, че Great Wall не може да записва комерсиалната марка, само че представители на компанията твърдят, че заявката към момента не е прегледано. Сайтът chinacars разбра каква може да е повода за спънката при приемането на правата за потребление на името Tank.

Журналистите считат, че съгласно закона на Китайската национална република за комерсиалните марки, комерсиална марка не би трябвало да се свързва с военни емблеми, само че няма директна възбрана за потребление на военно съоръжение (например думата „ танк " ) в разпоредбите. Това е единствено една от версиите и е допустимо проблеми с регистрацията на името да са зародили и по други аргументи.

Китайското издание на Autohome допуска, че някои военни термини са със възбрана да се употребяват в търговски марки. Това може да включва " танк ", защото това е военно транспортно средство. Журналистите обръщат внимание и на обстоятелството, че думата " танк " е прекомерно елементарна и в противоречива обстановка ще бъде мъчно да се отбрани правото за нея. Последното изказване обаче не визира процеса на регистрация на комерсиална марка.

Tank 300 към този момент се продава в Китай, само че в документите за узаконяване влиза под марката Wey. Всъдеходът на рама коства 175 - 220 хиляди юана (приблизително 23 600 - 29 600 евро по настоящия обменен курс).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР