Гръцкото здравно министерство съобщи, че прекратява отпуските на всички здравни

...
Гръцкото здравно министерство съобщи, че прекратява отпуските на всички здравни
Коментари Харесай

Гърция прекратява отпуските на здравните служители от 1 септември

Гръцкото здравно министерство заяви, че приключва отпуските на всички здравни чиновници от 1 септември, с цел да избегне възможен дефицит на личен състав поради изпращането в неплатен отпуск на неимунизираните здравни чиновници, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министерството също по този начин желае да укрепи държавната здравна система предвид на упования скок на хоспитализациите през есента поради COVID-19.

Решението се отнася за личния състав в държавните лечебни заведения и клиники, службата за незабавна помощ, заведенията за първична здравна помощ и Националната организация за публично здраве.

За да понижи риска от разпространяване на болестта в здравната система, министерството одобри нормативен акт през юли, съгласно който неимунизираните чиновници ще останат в неплатен отпуск, по време на който ще изгубят и обществените си осигуровки.

Задължителната имунизация се отнася за медицинския, парамедицинския, сестринския, административния и помощния личен състав в лечебните заведения, както и в частните, държавни или общински обществени домове за възрастни хора или хора с увреждания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР