Гръцкото здравно министерство предупреди за риск от възникване на епидемии

...
Гръцкото здравно министерство предупреди за риск от възникване на епидемии
Коментари Харесай

В Гърция предупредиха за опасност от разпространение на зарази в засегнатите от наводненията райони

Гръцкото здравно министерство предизвести за риск от пораждане на епидемии от заболявания, пренасяни посредством храна, вода и животни, в регионите, които са наранени от средиземноморския циклон „ Даниел “, съобщи гръцката телевизия „ Скай “.

След огромните наводнения, породени от унищожителната буря, има заплаха от вирусни, бактериални и паразитни гастроентерити, хепатит А, респираторни проблеми, както и заболявания, пренасящи се от животни, като западнонилска тресчица.

Особено внимание се обръща на опцията от преместване на лептоспироза – зараза, която може да се съобщи от урината или тъканите на инфектирани животни, влезнали в контакт с очите, носа и устата на човек или от нечиста с урина вода.

Гръцкият министър на аграрното развиване и храните Лефтерис Авгенакис прикани фермерите да предадат мъртвите си животни за кремация или погребение.

Той прикани фермерите да не чакат Агенцията за аграрни застраховки да оцени вредите, с цел да може да се предотврати заплахата от разпространяването на болести.

Авгенакис акцентира, че скоро ще бъде допустимо още веднъж да се обработва земята и държавното управление е на страната на засегнатите земеделци.

Наводненият регион в префектура Тесалия в Централна Гърция е близо 800 000 декара, регистрират данни от европейския спътник, това значи, че към една четвърт от обработваемата земя в Тесалия е под вода. Щетите върху добитъка, растенията и оборудването са големи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР