Гръцкото външно министерство съобщи, че двама гръцки граждани са били

...
Гръцкото външно министерство съобщи, че двама гръцки граждани са били
Коментари Харесай

Двама гръцки граждани са убити в Източна Украйна, има и ранени

Гръцкото външно министерство заяви, че двама гръцки жители са били убити, а други двама са съществено ранени при случай с присъединяване на украински войски в източната част на страната, покрай фронтовата линия на спора с проруските сепаратистки сили.

По-рано Гърция издаде апел, в който прикани своите жители да заобикалят пътуването до Украйна и прикани всички гърци да изоставен неотложно на фона на опасенията, че Русия, която има всеобщи сили покрай границите на Украйна, може скоро да нахлуе.

Гръцкото външно министерство съобщи в изказване, че трима украински бойци са виновни за гибелта и пострадванията на четирима гърци в село Хранитни, покрай линията на контакт с проруските сепаратистки сили, които окупираха част от Източна Украйна през 2014 година

Твърди се, че насилието е избухнало, откакто гръцки и украински войски се скарали за незначителна идея.

В него не се споделя какво вършат гърците в региона, само че чиновник на гръцкото външно министерство сподели, че случаят няма нищо общо с продължаващия спор в района.

В изказване на министерството се споделя, че гръцкият външен министър Никос Дендиас се е опитал да беседва с украинския си сътрудник за случая и акцентира, че гръцката общественост в Украйна би трябвало да бъде предпазена.

Няколко хиляди гърци живеят в някогашната руска република.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР