Гръцкото правителство взима мерки срещу високите цени на хранителните продукти.

...
Гръцкото правителство взима мерки срещу високите цени на хранителните продукти.
Коментари Харесай

Мерки срещу високите цени на храните в Гърция

Гръцкото държавно управление взима ограничения против високите цени на питателните артикули. Ще бъдат поправени цените на детските храни и артикули.

На изключително съвещание на Министерския съвет министър председателят Кириакос Мицотакис сложи въпроса за понижаване на цените на питателните артикули, някои от които са доста по-скъпи в сравнение с в други европейски страни. Поставя се таван на облагите на комерсиалните компании, производители и търговци на детско мляко, което в Гърция се продава до 213% по-скъпо от Швеция.

Премиерът насочи сигнал към интернационалните компании за хранителни артикули, че на пазара в Гърция не може да се позволява печалбарство или нелогично високи цени. Екипи на финансовото министерство ревизират както компаниите - производители, по този начин и търговците за разумни облаги, според закона.

За подкрепяне на младите фамилии с дребни деца министър председателят акцентира увеличението на финансовата помощ, както и помощите за всяко дете от началото на годината.

Очаква се всички артикули за деца да намалят цените си в границите на месец, разясняват специалисти.

В същото време опозицията за следващ път упорства да се сложи закрепена цена за стоките от първа нужда и да се отстранен краткотрайно налозите върху детските артикули.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР