Гръцкото правителство удължи решението за затваряне на сухопътните граници със

...
Гръцкото правителство удължи решението за затваряне на сухопътните граници със
Коментари Харесай

Гърция няма да пуска чужденци от трети страни поне до 22 февруари


Гръцкото държавно управление удължи решението за затваряне на сухопътните граници със Северна Македония, Албания и Турция, както и възбраната за влизане на жители на трети страни в Гърция , за още две седмици, до 22 февруари 2021 година, съобщи БГНЕС.

Новото решение за „ въвеждане на ограничения за краткотрайно ограничение на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, и за възбрана на влизане то в страната на жители на трети страни , разнообразни от страни от Европейски Съюз и Шенген “, към този момент е оповестено в формалния вестник на Гърция и влезе в действие тази заран.

Първият член на решението се отнася до сухопътните граници на Гърция , т.е. краткотрайното ограничение на всички сухопътни (автомобилни и железопътни) връзки към и от Гърция , както и възбрана за влизане на лица на гръцка територия, в случай че те дават отговор на характерни предпоставки. За туристите и задграничните жители, за които няма възбрана, влизане то е позволено единствено през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата) и единствено с негативен молекулярен тест за Covid-19, изработен 72 часа преди идването, само че и с негативен резултат от тест, изработен на входа на Гърция.

През останалите отворени гранични пунктове влизане то в Гърция е позволено единствено за избрани категории, а също и с удостоверение на предходен негативен PCR тест и негативен резултат от бърз тест на граничния пункт, изработен от гръцките управляващи. Тези гранични пунктове са отворени от 7:00 до 23:00 часа.

Забраната за влизане в страната не се ползва за гръцки жители, лица с позволение за престояване и лица, живеещи в Гърция , за влизане на лица с безусловно нужни професионални или медицински аргументи за които имат нужните документи, за камиони, както и за директно прекосяване на коли за спешна помощ, които влизат в Гърция от Косово през Северна Македония, с цел да хоспитализират пациенти, принадлежащи към дипломатическия, военния или административния личен състав на държавите-членки на Европейски Съюз и EULEX в Косово.

По отношение на камионите за транспорт на товари са отворени седем гранични пункта, четири с България и по един с Турция, Северна Македония и Албания, а за водачите не важи наложителното удостоверение за негативен PCR тест.

Изключения от възбраната за влизане , както и преди, са жители на държавите-членки на Европейския съюз и Шенгенското пространство и поданици на Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Сингапур, Обединеното кралство, Обединените арабски емирства, Русия и Израел. Изключение вършат и избрани категории жители, като медицински личен състав и здравни експерти, тези, които имат позволение за престояване в държава-членка на Европейски Съюз или Шенген, членове на държавни задачи, дипломати, превозвачи, водачи на камиони, които транспортират артикули, директни пасажери, студенти, болногледачи на възрастни хора и хора с увреждания, като сезонни аграрни служащи.

За всички, които имат право да влязат в Гърция , в допълнение към негативния PCR тест е належащо да са попълнили специфичния формуляр PLF (Пътнически формуляр за локация), а седемдневна домашна карантина е наложителна.

Гръцката администрация за гражданска авиация (CAA) заяви, че удължава въздушните ограничавания за пътешестване за вътрешни и интернационалните полети надлежно до 15 февруари и до 22 февруари. Ограниченията за пътешестване се отнасят до наложителни PCR проби и карантина, формуляр PLF, страни отвън Европейски Съюз , с някои изключения, както и съответни указания за някои страни като Англия и Русия.

Всички пасажери, влизащи в Гърция от всяка непозната страна, в това число държавите-членки на Европейски Съюз , подлежат на наложителни защитни ограничавания вкъщи или на мястото на краткотрайно престояване, посочено във формуляра PLF, за седем (7) дни, в случай че не останат в Гърция за по-кратък интервал, като в този случай краткотрайното ограничаване е годно за този интервал, т.е. до заминаването им.

В допълнение, задграничните пасажери ще бъдат подложени на инспекция при идване. В случай, че теста е позитивен, ще се ползва карантина за 14 дни. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР