Гръцкото правителство удължи безсрочно националните мерки за блокиране, но магазините

...
Гръцкото правителство удължи безсрочно националните мерки за блокиране, но магазините
Коментари Харесай

Гърция с любопитен ход в разхлабването на карантината

Гръцкото държавно управление удължи безсрочно националните ограничения за блокиране, само че магазините и огромните търговски центрове отворят още веднъж в понеделник със строги ограничавания за влизане, написа електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.

Началникът на гражданската отбрана Никос Хардалиас съобщи по-рано, че нощният полицейски час, рестриктивните мерки за вътрешни пътувания и заповедите за престой вкъщи ще останат в действие след първото им налагане при започване на ноември.

Търговските магазини, затворени от 3 януари, ще отворят още веднъж с стеснен вход и за клиенти, които са попълнили вести за позволение да изоставен домовете си, които нормално се дават посредством известие на мобилен телефон.

Затварянето беше наложено на 7 ноември в границите на напъните за ограничение на разпространяването на ковид, които започнаха да дават резултати едвам в последните седмици.

В изявление в Народното събрание преди обявлението в петък министър председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че всеки месец блокирането коства на гръцката стопанска система повече от 3 милиарда евро.

Основните учебни заведения и детските градини отвориха порти предходната седмица, само че уроците в гимназията се организират единствено онлайн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР