Гръцкото правителство се готви да отпусне допълнителни средства в помощ

...
Гръцкото правителство се готви да отпусне допълнителни средства в помощ
Коментари Харесай

Гърция ще подпомогне с допълнителни 700 млн. евро ресторантьорския и туристическия сектор

Гръцкото държавно управление се готви да отпусне спомагателни средства в помощ на тежко потърпевшите от ограничаващите ограничения против ресторантьорски и туристически браншове в страната, оповестява Kathimerini.
В Атина ще провиснал на ресторантьорите 350 милиона евро по бързата процедура. Те би трябвало да оказват помощ на бранша да се оправи с големите проблеми, основани през интервала, в който бе затворен и за набирането на артикули за упования рестарт през май, добавя организация Фокус.
 Мицотакис: Ваксинацията в Гърция върви добре Мицотакис: Ваксинацията в Гърция върви добре
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис увери в събота, че хората под 60-годишна възраст и по-младите, страдащи от съществени болести,...
За тази цел Министерството на развиването и вложения ще разгласи обстоен проект за поддръжка с потребление на европейски запаси през идващите няколко дни. Финансирането ще възлиза на дял от естествения месечен оборот на фирмите.
Подобен фонд от 350 милиона евро, същ с европейско финансиране, ще бъде ориентиран към подкрепяне на туристическия бранш за справяне с проблемите от блокировките. Записването на потребностите на туристическата промишленост обаче към момента не е почнало и съгласно осведомен източник ще бъде оповестено в края на април или началото на май.
„ Нашата цел е да подкрепим предприятията от тези два бранша, с цел да могат те да рестартират активността си при откриването на тазгодишния туристически сезон “, сподели в изявление за Kathimerini финансовият министър Христос Стайкурас.
Общо през идващите няколко дни държавното управление ще разгласи интервенции от към 3 милиарда евро, както във връзка с новия инструмент за финансиране на ресторантьорските услуги и туризма, по този начин и удължаването до април на ограниченията за поддръжка на стопанската система, в това число седмата фаза на евтините държавни заеми.
 Гърция с нов метод да няма тежки локдауни поради ковид - самотестване Гърция с нов метод да няма тежки локдауни поради ковид - самотестване
За да може да не бъдат въвеждани тежки локдауни поради ковид, Гърция има намерение да прибегне до следния метод - самотестване. Т...
Според старши източник на Министерството на финансите обаче продължаването на ограниченията за поддръжка освен оказва напън върху държавната хазна и усилва бюджетния дефицит; той също нанася удар върху брутния вътрешен артикул на страната, защото второто тримесечие би трябвало да бъде точката на поврат на стопанската система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР