Гръцкото правителство потвърди, че бившият еврокомисар за хуманитарната помощ и

...
Гръцкото правителство потвърди, че бившият еврокомисар за хуманитарната помощ и
Коментари Харесай

Гърция даде гражданство на кипърец, за да стане министър

Гръцкото държавно управление удостовери, че някогашният еврокомисар за филантропичната помощ и ръководството на рецесии Христос Стилианидис ще оглави новото министерство за рецесията с климата и гражданската отбрана, оповестява в. " Катимерини ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Стилианидис, който е кипърски жител, ще получи почетно гръцко поданство, преди да постави клетва като министър на гала в петък, съгласно гръцкото законодателство.

Премиерът Кириакос Мицотакис разгласи на 31 август промени в кабинета, включващи и основаването на новото министерство, за чийто началник предложи Евангелос Апостолакис, пенсиониран адмирал и някогашен министър на защитата. Малко след номинацията му обаче Апостолакис, който беше министър на защитата при предходното ляво държавно управление на Сириза, се отхвърли да одобри поста с аргумента, че няма междупартиен консенсус за назначението му.

Така 63-годишният кипърски жител ще бъде назначен отпред на новото ведомство.

То бе основано, откакто пожари унищожиха над 250 хиляди хектара борови гори през август, като огънят доближи покрайнините на Атина. Загинаха двама души, хиляди бяха евакуирани, а огънят унищожи доста домове и предприятия. Мицотакис, чието дясно държавно управление встъпи в служба през юли 2019 година, се извини обществено за реакцията на пожарите и даде обещание да поправи пропуските си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР