Гръцкото правителство планира вместо да намали от 24% на 20%

...
Гръцкото правителство планира вместо да намали от 24% на 20%
Коментари Харесай

Гърция въвежда много важна промяна в данъците, която ще засегне и работещите българи

Гръцкото държавно управление възнамерява вместо да понижи от 24% на 20% корпоративния налог, да смъкна осигурителните вноски за работодателите.

Според локални специалисти всъщност държавното управление измества икономическата политика, подкрепяйки работната заплата и междинната класа, защото до неотдавна както предложенията, по този начин и решенията бяха в интерес на свободните специалности, оповестява "Български вести ".

По-конкретно, работещите на свободна процедура се възползват от смяната в данъчната канара, като заплащат налози понижени с 1300 евро, като за елементарните служащи и чиновници приспаданията не надвишават 200-250 евро.

Всъщност до неотдавна имаше оферти за намаление на заплатите, която беше отхвърлена от кабинета, защото се смяташе, че икономическата политика би трябвало да се концентрира върху трудовите хонорари, междинната класа и бизнеса. Така беше решено по-бързо да се понижат осигуровките.

Показателно за служащите те възлизат на 12,8% от заплатите, до момента в който разноските на работодателите са 20%, до момента в който съответните проценти в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз са надлежно 8,2% и 14,4%.

Според проекта на държавното управление, през тази година понижението на налозите ще понижи таксата за взаимност, плащана от 2,3 млн. заети и ще бъде отстранена през 2021 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР