Гръцкото правителство оцеля след вота на недоверие, пише Ekathimerini. Вота

...
Гръцкото правителство оцеля след вота на недоверие, пише Ekathimerini. Вота
Коментари Харесай

Гръцкото правителство оцеля след вота на недоверие

Гръцкото държавно управление оцеля след вота на съмнение, написа Ekathimerini. Вота на съмнение са подкрепили 127 депутати, а 153 са дали своят вот срещу. Партията на самостоятелните гърци – съдружен сътрудник в държавното управление гласоподава в интерес на кабинета.

Преди гласуването протестиращите се събраха за втори следващ ден пред Народното събрание, с цел да се опълчват на договорката, а гръцката полиция употребява сълзотворен газ, с цел да попречи на стачкуващите да се качат по стълбите.

Имаше напрежение и в Народното събрание, изключително когато министърът на външните работи Никос Коциас разгласи декласифицирани документи на министерството в опит да съпостави тактиката на държавното управление за водене на договаряния по въпроса за името с предходната администрация.

Обръщайки се към Народното събрание, министър-председателят Алексис Ципрас порица опозицията, поради импортирания избор за съмнение, като отбелязва, че " бъдещите историци ще се мъчат да схванат за какво в подобен позитивен миг за страната „ Нова Демокрация “ реши да се опита да смъкна държавното управление ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР