Гръцкото правителство обяви нови мерки преди Коледа и Нова година

...
Гръцкото правителство обяви нови мерки преди Коледа и Нова година
Коментари Харесай

Гърция въвежда нови ограничения от утре

Гръцкото държавно управление разгласи нови ограничения преди Коледа и Нова година за попречване на разпространяването на Covid и уточни, че се плануват още ограничавания през новата година, когато се чака разновидността Omicron да стартира да се популяризира, оповестява

„ Omicron е в нашата страна “, сподели по време на брифинг министърът на опазването на здравето Танос Плеврис.

От петък сутринта маските ще бъдат наложителни както на закрито, по този начин и навън, в това число църкви, до момента в който в магазините и в градския превоз ще се влиза наложително с двойна маска или със специфична защитна маска срещу вируси и бактерии. Всички публични тържества, планувани от общините през идващите дни, се анулират, с цел да се избегне пренаселеността.

Всички, които влизат в Гърция от на следващия ден заран, без значение че показват на границата негативен тест за Covid-19, са задължени на втория и на четвъртия ден от престоя да се тестват още веднъж.

Танос Плеврис предложи също хората да се тестват преди всяко събиране с другари и семейство. Плеврис сподели още, че тези ограничения, които ще влязат в действие в 6:00 часа сутринта в петък и ще продължат до 2 януари, са „ задоволителни, с цел да се честват безвредно Коледа и Нова година “.

Мерките са в действие до 2 януари, когато се чака ново съвещание на Съвета по надзор на пандемията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР