Гръцкото правителство обеща да защити суверенните си права след инцидента

...
Гръцкото правителство обеща да защити суверенните си права след инцидента
Коментари Харесай

Напрежение между Гърция и Турция след сблъсък на два кораба

Гръцкото държавно управление даде обещание да отбрани суверенните си права след случая от ранните утринни часове на вторник, когато транспортен съд на турската брегова защита се удари в гръцки кораб наоколо до егейските острови Имия/Кардак, предава Greek Reporter, представен от Фокус.
„ Гръцкото държавно управление неведнъж съобщи, че ще отбрани уверено суверенните права на страната ", съобщи представителят на ръководещите в Атина Димитрис Цанакопулос. Няма известия за потърпевши измежду екипажа. Гръцкият транспортен съд „ Гавдос " е понесъл вреди и понастоящем се работи за отстраняването им. Източници от Министерството на защитата в Атина разкриват, че „ Гавдос “ е бил имобилен във водите край островната група, когато турският транспортен съд се е забил в него.
В изявление за радиостанцията „ Алфа 989 “ Цанакопулос акцентира, че Атина отбелязва „ засилваща се турска провокативност, която съществено ни безпокои ". „ Трябва да сме доста деликатни и да следим обстановката и развиването й ", акцентира представителят на държавното управление. На въпроса дали Атина е загрижена за опцията от сериозен случай в Егейско море, той увери, че страната следи от близко обстановката.
Островите, ситуирани покрай турското крайбрежие, постоянно стават сцена на произшествия сред турските и гръцките сили. През 1996 година сред двете страни от НАТО съвсем се стига до война поради тях, напомнят от редакцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР