Гръцкото министерство за миграцията реши днес да вземе мерки за

...
Гръцкото министерство за миграцията реши днес да вземе мерки за
Коментари Харесай

Мерки за изолация на мигрантите в гръцките лагери

Гръцкото министерство за миграцията реши през днешния ден да вземе ограничения за изолираност на мигрантите в лагерите в страната, с цел да избегне разпространяване на ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Посещенията на лица и организации /в лагерите/ ще бъдат отсрочени за минимум 14 дни, се показва в известие на министерството. Само личният състав ще има право да влиза в лагерите. Кандидатите за леговище са призовани да не напущат лагерите с изключение на в незабавен случай. Температурата на всички новопристигнали ще се ревизира наложително. Два пъти на ден на претендентите за леговище ще се оповестяват информации на няколко езика /арабски, фарси, британски, френски, гръцки и други/. Общите помощения и вратите ще се почистват и дезинфекцират всекидневно, се прецизира в известието на министерството, представено от Българска телеграфна агенция.

СЗО: Не взимайте ибупрофен, в случай че смятате, че сте инфектирани с ковид

Десетки хиляди мигранти се намират в лагери на гръцките острови и в континеталната част на страната, като доста от лагерите са пренаселени.

Досега в Гърция четирима души са умряли от новия ковид, а общият брой на инфектираните е 331.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР