Гръцкото министерство на здравеопазването търси помощ от полицията срещу измамници,

...
Гръцкото министерство на здравеопазването търси помощ от полицията срещу измамници,
Коментари Харесай

Предупреждения за нашествие на дървеници, разлепени из Атина плашат туристите

Гръцкото министерство на опазването на здравето търси помощ от полицията против измамници, които са се пробвали да изплашат задграничните туристи от жилища за краткосрочно наемане в Атина, като са измислили зараза от дървеници.

В изказване на министерството се споделя, че плакатите, разлепени пред жилищни здания в центъра на града, украсени с подправени лога на министерството и на община Атина, са " безусловно погрешни ".

В плакатите, адресирани до " Уважаемите гости " на неверен британски език, се твърди, че здравните управляващи са наредили евакуация на локалните " частни къщи за посетители ", " с цел да се отбрани публичното здраве на непрекъснатите гръцки наематели ".

Позовавайки се на несъществуваща инвазия с дървеници, те заплашват посетителите с санкция от 500 евро, в случай че не изоставен жилището си, и учтиво им пожелават прелестен престой в Гърция.

Освен рецесията с разноските за живот, Атина и други елементи на Гърция са изправени пред жилищни проблеми, породени най-много от необятното разпространяване на жилища за краткосрочно наемане - най-вече за задгранични гости.

Това е асъдействало за повишение на разноските за дълготрайни наеми за гърците, доста от които са изтласкани от жилищните региони в центъра на Атина. Стойността на парцелите също се усилва, частично заради програмата " златна виза ", която предлага престояване на задгранични вложители в недвижими парцели.

Туризмът е водещ мотор на гръцката стопанска система, защото съставлява една пета от годишния Брутният вътрешен продукт, а 2023 година се чака да бъде рекордна по брой на идващите.

Министерството на здравеопазването съобщи, че е поискало от полицията да направи всичко належащо, с цел да се оправи с измамата. То съобщи, че " на никого не е разрешено да тероризира и дезинформира обществеността " по въпросите на публичното здраве.

Гърция не е записала съществени проблеми с кръвосмучещите гадинки, които наскоро провокираха неразбиране във Франция, когато пасажери разгласиха фотоси и видеоклипове, на които се твърди, че насекомите се намират в парижкия градски превоз, във високоскоростните влакове и на летище " Шарл дьо Гол ".

Дървениците, които значително са изчезнали от всекидневието през 50-те години на предишния век, се появяват още веднъж през последните десетилетия и стават все по-устойчиви на химическо отнасяне, написа Dnes.bg.

Те могат да се намират освен в матраците, само че и в облеклата и багажа и излизат през нощта, с цел да се хранят с човешка кръв. Често предизвикват и психически стрес, проблеми със съня, тревога и меланхолия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР