Гръцкото министерство на здравеопазването обяви днес, че прекратява отпуските на

...
Гръцкото министерство на здравеопазването обяви днес, че прекратява отпуските на
Коментари Харесай

Гърция: От 1 септември се прекратяват отпуските на всички медици

Гръцкото министерство на опазването на здравето разгласи през днешния ден, че приключва отпуските на всички здравни служащи от септември, с цел да се приготви за възможни пропуски, които ще бъдат провокирани от изпратения в неплатен отпуск неимунизиран личен състав. Министерството желае да укрепи също по този начин системата на публичното опазване на здравето предвид на упования през есента скок на хоспитализациите поради Covid-19, заяви „ Катимерини ”.

Д-р Мирослав Ненков се възмути от метода, по който държавното управление се отнася с лекарите Никой не съблюдава ограниченията. Контролът ще свърши по-голяма работа, в сравнение с въвеждането на по-строги ограничения. Това съобщи някогашният министър на... Прочети повече Заповедта визира личния състав, работещ в държавни лечебни заведения и клиники, службата за незабавна помощ EKAV, лечебните заведения за първична здравна помощ и Националната организация за публично здраве (EODY). За да се сведе до най-малко рискът от заразяване в здравната система, министерството вкара през юли изменение, съгласно което неимунизираните служащи ще останат в неплатен отпуск, по време на който ще изгубят обществените си осигуровки. Задължителното имунизиране визира медицински и парамедицински личен състав, медицински сестри, административния и помощния личен състав в лечебните заведения, както и частни, публични и общински заведения за грижи за възрастни хора и хора с увреждания. Неплатеният отпуск ще продължи „ толкоз дълго, колкото пандемията “, заяви през юли министерството.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР