Гръцкото министерство на националната отбрана отхвърли турските твърдения от вчера,

...
Гръцкото министерство на националната отбрана отхвърли турските твърдения от вчера,
Коментари Харесай

Гърция отхвърли твърденията, че нейни самолети са обезпокоили турски изтребители на мисия на НАТО

Гръцкото министерство на националната защита отхвърли турските изказвания от през вчерашния ден, че гръцки самолети са обезпокоили турски изтребители, извършващи задача на НАТО в Източното Средиземноморие, заяви АНА-МПА.

В известието се споделя, че след съгласуваност сред гръцкия общоприет щаб и военновъздушното командване на НАТО в обедните часове на 22 август е бил осъществен полет на самолети Β-52 на Съединени американски щати в зоната за полетна информация на Атина.

Американските самолети влезнали в зоната от югозапад, с цел да излязат от нея западно от гръцкия остров Мегисти (Кастелоризо) край южните крайбрежия на Турция. Полетът на бомбардировачите на Съединени американски щати е бил осъществен като проява на съюзническо единение и взаимност.

Въпреки че не е било планувано прелитането на американските бомбардировачи да се извърши с конвой от изтребители, били открити пет незнайни следи от самолети източно от остров Карпатос, които пресичали курса на Β-52, като в същото време нарушавали разпоредбите на въздухоплаването, тъй като не били подали полетен проект.

По тази причина от Крит изхвърчали четири гръцки изтребителя F-16, които прихванали нарушителите в сходство с интернационалните правила.

„ Всяко друго изложение на съответните условия е лъжливо “, се споделя в умозаключение в известието на гръцкото министерство на защитата.

Вчера Анадолската организация заяви, че Турция е извикала военния аташе на Гърция и е подала тъжба в НАТО, откакто гръцки самолети хипотетично обезпокоили турски изтребители, които провеждали " значима задача " на военния алианс.

Според организацията принадлежащи на Гърция F-16 са се пробвали да пречат на турските водачи, ръководещи същия модел самолети, поставяйки турските изтребители под радарен надзор по време на натовска задача над Източно Средиземно море.

Турция " е дала нужния отговор " и е принудила самолетите да изоставен зоната, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР