Гръцкият външен министър Никос Кодзиас заяви, че правителството в Атина

...
Гръцкият външен министър Никос Кодзиас заяви, че правителството в Атина
Коментари Харесай

Гърция може да реши спора с Македония догодина

Гръцкият външен министър Никос Кодзиас съобщи, че държавното управление в Атина има желание да реши разногласието за името на Република Македония през идната година, оповестиха гръцките медии.

Според него „ националната рана, която е била отворена преди 26 години, би трябвало да бъде излекувана през 2018 година ". Македония желае да реши разногласието за името, с цел да получи зелена светлина от Атина за НАТО и Европейския съюз.

„ Вярвам, че този въпрос би трябвало да откри решение през първата половина на 2018 година ", споделя министърът, представен от „ Екатимерини ". „ В противоположен случай ще има огромни затруднения... След решаването му ще са нужни 3-4 месеца за бюрокрацията в Организация на обединените нации ", споделя още Кодзиас.

Външният министър счита, че разногласието за името би трябвало да се реши до края на 2018 година, тъй като през 2019 година ще има избори и в Република Македония, и в Гърция. „ Подобни въпроси не би трябвало да се вземат решение по време на предизборна акция, а в спокойна атмосфера ", споделя още гръцкият посланик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР