Гръцкият тенисист Стефанос Циципас победи световния №1 Новак Джокович (Сърбия)

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас победи световния №1 Новак Джокович (Сърбия)
Коментари Харесай

Стефанос Циципас детронира Новак Джокович в Шанхай

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас победи международния №1 Новак Джокович (Сърбия) с 3-6, 7-5, 6-3 за малко повече от 2 часа и се класира за полуфинал на шампионата " Мастърс " 1000 в Шанхай (Китай).
 Даниил Медведев е първият полуфиналист в Шанхай
Даниил Медведев е първият полуфиналист в Шанхай

Руснакът се оправи с италианеца Фабио Фонини в два сета

Защитаващият купата от предходната година сърбин стартира стремително мача и бързо поведе с пробив и 3-0 гейма. Той продължи да сервира чудесно и въпреки, че трябваше да отразява една точка за брейк в седмия гейм взе рутинно първия сет с 6-3 за 32 минути.

Увереният в крайния си триумф Ноле понижи оборотите в средата на втората част и от това се възползва младият гръг. Циципас имаше две благоприятни условия да вземе подаването на противника си в шестия гейм след 15-40, само че Джокович се измъкна.

И когато тейбрекът изглеждаше неминуем всичко се обърна в гейм №12. Това беше единствената дълга партия в дуела с общо 12 разиграни точки. Циципас съумя да форсира неточности на Новак и след такава измъкна сета със 7-5 за 59 минути.
 Снимка 447187
Източник:

Третата част се отличаваше с бързи сервис геймове като се изключи два. При 2-1 Циципас доближи до три поредни точки за брейк. Гъркът направи страхотна неточност на мрежата при втората, само че сърбинът сбърка при идващото разиграване и на процедура съобщи мача.

Стефанос даде единствено още две точки когато сервира, а даже направи още един пробив против обезверения сърбин в последната партия от мача.

Така на следващия ден на полуфинал Стефанос Циципас ще играе с руснака Даниил Медведев, който по-рано през днешния ден победи Фабио Фонини (Италия).

В останалите четвъртфинали от от 13:30 часа Александър Зверев (Германия) ще срещне Роджър Федерер (Швейцария), а по-късно ще играят Матео Беретини (Италия) и Доминик Тийм (Австрия).

Новак Джокович преследваше пета купа в Шанхай. От оживелите досега Роджър Федерер има два трофея.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР