Гръцкият шампион АЕК Атина излезе с изявление, в което настоява

...
Гръцкият шампион АЕК Атина излезе с изявление, в което настоява
Коментари Харесай

АЕК иска изхвърляне на Динамо Загреб

Гръцкият първенец АЕК Атина излезе с изказване, в което упорства за строго наказване на Динамо Загреб поради фенските вълнения, които се случиха в гръцката столица в понеделник вечерта, при които 29-годишният почитател Михалис Кацурис загуби живота си.

„ Абсолютно същият въпрос, който вълнува нашите почитатели, както разбрахме през последните часове, вълнува и нас: Как е допустимо след варварското ликвидиране на Михалис от група почитатели от Хърватия, АЕК да излезе на терена. и да играе против този тим?

Ще бъдат ли някои от убийците му на трибуните? Ще има ли там техни съратници в закононарушението, които през днешния ден честват убийството със свои другари в обществените мрежи? Тези, които проклинат нашия свят и се гордеят с убийството, осъществено от техните съратници в проведената престъпност?

Кой в действителност ни принуждава да играем там, до момента в който още тече кръвта на убития ни почитател и други тежко ранени? Когато всички знаят, че тези, които са пристигнали тук да убиват, са неразделна част от организацията, с която би трябвало да играем футбол?

По-важно ли е лобирането на хърватите в УЕФА от човешките животи, отнети от убийците? И дали благосъстоянието на европейския футбол изисква да принуждаваме нашите играчи да играят все едно нищо не се е случило?

Има единствено един метод: Незабавно и строго наказване в този момент! Това чака цивилизования европейски футболен свят. Заедно с АЕК! “, се споделя в известието.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР