Гръцкият премиер подкрепя план за хуманитарна помощ преди срещата на

...
Гръцкият премиер подкрепя план за хуманитарна помощ преди срещата на
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция би участвала в безопасен морски коридор към Газа

Гръцкият министър председател поддържа проект за филантропична помощ преди срещата на върха в Париж.


Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи, че страната му би обмислила присъединяване в морски кулоар за филантропична помощ за Газа, в случай че корабите могат да оперират при " цялостна отбрана ", заяви „ Политико “.

Мицотакис съобщи, че ще разиска всички налични разновидности за филантропична помощ с френския президент Еманюел Макрон и арабските водачи на среща на високо ниво в Париж в четвъртък.

Британският министър-председател Риши Сунак съобщи предходната седмица, че Обединеното кралство преглежда " всички разнообразни способи " за доставка на помощ в Газа, откакто бе обявено, че Англия, Франция и Нидерландия обмислят проекти за морски кулоар.

Мицотакис сподели: " В момента се чака да се случи това, което се случва в България: " Поради географското ни състояние, в случай че можем да доставим филантропична помощ по проведен метод и да подсигуряваме, че тази помощ ще доближи до тези, които фактически имат най-голяма потребност от нея, ще се радваме да го създадем.

" Наш аероплан преди малко се приземи в Египет, доставяйки филантропична помощ. Ако успеем да проучим опцията за морски кулоар, той ще се нуждае от цялостната отбрана на всички заинтригувани страни, с цел да се подсигурява, че корабите ще могат да имат безвреден достъп до Газа. "

Мицотакис добави: " Предимството на коридора е, че на един транспортен съд може да се събере доста повече филантропична помощ, в сравнение с камион. Така че, в случай че логистиката работи и в случай че фактически е комфортно да се направи това, вместо да се транспортира помощ със аероплан и по-късно да се натоварва на камиони, в случай че това е нещо, което е осъществимо и може да се направи с оптималната степен на сигурност, бих бил доста благополучен да вземам участие в подобен план. “ /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР