Гръцкият премиер обеща пълен обрат в политиките по труда и

...
Гръцкият премиер обеща пълен обрат в политиките по труда и
Коментари Харесай

Ципрас пак щял да вдига заплатите

Гръцкият министър председател даде обещание цялостен поврат в политиките по труда и приходите, след близо 8 години на икономии и ограничение на правата на служащите.

Алексис Ципрас заяви по време на посещаване на корабостроителница на остров Сирос в Егейско море, че държавното управление ще увеличи минималната работна заплата, ще позволи още веднъж да се подписват групови трудови контракти и ще даде още права на служащите, написа " Български вести ".

Това става откакто на 20 август Гърция публично излезе от последното съглашение за избавителна стратегия, подписано с Международния валутен фонд и Европейския съюз.
Според Ципрас възобновяване на стопанската система не е единствено цифрови индикатори, а също и ангажираност към работещите за нея.

„ В съглашението имаше ясна цел – орязване на заплатите. Ето за какво в този момент прекратяването му значи възобновяване на правата на трудещите се, н груповото договаряне и нарастване на минималната работна заплата, ”, съобщи Ципрас.

В четвъртък представителят на кабинета Димитрис Дзанакопулос акцентира, че след изхода от кредитното съглашение Гърция си слага две цели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР