Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Мицотакис се срещна с представители на ЕС, отговарящи за железопътния транспорт

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година беседва нощес в Атина с представители на Европейски Съюз, отговарящи за железопътния превоз, заяви гръцката новинарска организация АНА-МПА.

На посещаване в Гърция бяха изпълнителният шеф на Агенцията за жп превоз на Европейски Съюз Йозеф Допелбауер, шефът, отговарящ за сухопътния превоз в Европейската комисия, Кристиан Шмид и Елжбета Луканюк, отговаряща за железопътната сигурност в кабинета на еврокомисаря по превоза Адина Валян.

Представителите на Европейски Съюз изложиха някои оферти, които биха могли да бъдат употребявани при правенето на проект за възстановяване на употребата и сигурността на железопътната мрежа в Гърция, модернизирането на инфраструктурата, възприемането на най-хубави практики и най-ефективното потребление на финансирането от Европейски Съюз, означиха държавни източници.

Мицотакис акцентира, че ще употребява познанията и опита на европейските служби в подтекста на изцяло транспарантното следствие на влаковата злополука в Централна Гърция предходната седмица, при която починаха 57 души, а десетки бяха ранени. Голяма част от 350-те пасажери във влака, който се сблъска челно с товарен трен, бяха студенти, пътуващи от Атина за Солун.

Временният министър на превоза в Гърция Йоргос Герапетритис също участва на срещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР