Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви днес, че е одобрил допълнителен

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви днес, че е одобрил допълнителен
Коментари Харесай

На фона на нестихващи протести в Гърция: Мицотакис се извини за щетите от пожарите

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи през днешния ден, че е одобрил спомагателен бюджет от 500 милиона евро за покриване на вредите и отплата на хората, потърпевши от пожарите в страната, съобщи Ройтерс.
Още по тематиката
" Съкрушени сме от мащабите на разрушенията, оправдавам се за понесените загуби ", съобщи Мицотакис в телевизионно послание и даде обещание, че неговото държавно управление ще бъде до тези, които пострадаха от пожарите.

Всичко това се случва на фона на огромни митинги пред пред Народното събрание в Атина. Гръцките поданици считат, че държавното управление не е било квалифицирано за огнената буря, както и че не е осигурило задоволително пари за наемането и образованието на пожарникари и не е купило нужната техника. Обвинения имаше и за неприятно поддържане на горския фонд и други нездравословни за околната среда практики.

Пожари не престават да бушуват на остров Евия и заплашват да обхванат град Истиая. Пожарникари се борят на острова с пламъците по суша и по въздух. Силните ветрове още веднъж утежниха ситуацията, след малко възстановяване по-рано през днешния ден.

" Онези, които са изгубили домовете си и имуществото си, ще бъдат обезщетени. Изгорелите региони ще бъдат залесени още веднъж ", даде обещание министър председателят на Гърция.

На съвещание на държавното управление на следващия ден се чака да бъде оповестено какви ограничения са взети, с цел да се помогне популацията.



Мицотакис сподели, че в този момент управляващите се пробват да се оправят с 586 пожара, вилнеещи във всички ъгли на Гърция в разгара на горещата вълна. Той благодари на страните, които са изпратили помощ и на доста доброволци, които оказват помощ на пожарникарите.

Мицотакис съобщи, че възможни пропуски в противопожарната битка ще бъдат разследвани. Гневни гърци разкритикуваха отговора на управляващите на опустошението.

" Климатичната рецесия чука на вратата на цялата планета ", съобщи през днешния ден Мицотакис.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР