Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заминава на официално посещение в САЩ.

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заминава на официално посещение в САЩ.
Коментари Харесай

Гръцкият премиер заминава за САЩ на среща с Байдън и ще говори пред Конгреса

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис отпътува на публично посещаване в Съединени американски щати. Той има планувана среща с американския президент Джо Байдън във Вашингтон. В програмата му има и ангажимент да държи тирада пред Конгреса.

Мицотакис ще се срещне с Байдън в Белия дом късно довечера, а на следващия ден ще се срещне с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис и с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и с Конгреса. Мицотакис и Байдън ще обсъдят интернационалните и районни въпроси, Турция, двустранни въпроси в стратегическото партньорство сред Гърция и Съединени американски щати, нашествието на Русия в Украйна и енергетиката.

По отношение на обръщението на Мицотакис към Конгреса, представител на гръцкото държавно управление сподели, че това е „ почетна покана към задгранични водачи в извънредно редки случаи “.

В Съединените щати министър председателят щял да приказва „ като министър-председател на страна, която има самочувствие и е благонадежден съдружник и фактор за сигурност и непоклатимост на Балканите, Средиземноморието и Югоизточното Средиземноморие “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР