Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис представи нови мерки срещу разпространението на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис представи нови мерки срещу разпространението на
Коментари Харесай

Гърция въведе полицейски час

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис показа нови ограничения против разпространяването на новия ковид, в това число полицейски час.

От събота, 24 октомври, той ще се ползва за интервала от 00:30 до 05:00 ч. през нощта в регионите, маркирани като високорискови, измежду които е и столицата Атина и покрайнините ѝ, където живее към половината от популацията на страната. Носенето на маски е наложително навън, както и в закрити публични пространства, написа Politico.

„ Следващите месеци ще бъдат сложни. И защото цялостно изключително състояние не е моят избор, изискват се други мерки; по-умни, по-целенасочени и вероятно по-ефективни. Сега не е времето за секрети празненства, когато този вирус си прави празненство за сметка на живота ни “, съобщи министър-председателят в телевизионно послание.

В четвъртък в южната ни съседка записаха 882 новозаразени от COVID-19 и 15 умряли за денонощието. Около две трети от леглата за интензивно лекуване са заети, а специалистите предизвестяват, че в идващите две седмици е допустимо лечебните заведения да изпълнят потенциала си.

От началото на пандемията управляващите са съобщили за 28 216 случая, от които 549 приключват с съдбовен край.

Опозиционните партии упрекнаха ръководещото държавно управление на Нова народна власт, че е било прекомерно отпуснато по време на отварянето на страната за туристи и по-късно е изгубило скъпо време в летния интервал, с цел да приготви добре здравната система за втората вълна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР