Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис поиска прошка от семействата на десетките

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис поиска прошка от семействата на десетките
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис поиска прошка от близките на жертвите на най-тежката влакова катастрофа в Гърция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изиска амнистия от фамилиите на десетките починали в най-тежката железопътна злополука в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Като министър-председател го дължа на всички, само че изключително на роднините на жертвите ", написа ръководителяг на кабинета в Атина.

Катастрофата сред пътнически и товарен трен провокира необятно неодобрение в цялата страна.

" Два влака, пътуващи в разнообразни направления, не могат да се движат по една и съща линия и никой да не забележи ", акцентира Мицотакис в известието, оповестено в страницата му във Facebook.



Междувременно участници в проява пред гръцкия парламент в Атина влязоха в конфликти с полицията. Демонстрантите подпалиха кошчета за отпадък и хвърляха коктейли Молотов, а силите на реда отвърнаха със сълзотворен газ и възпиращи гранати.

Днес се чака родственици и близки на починалите да се съберат през днешния ден пред гара Лариса, Централна Гърция, покрай мястото на случая.

Също през днешния ден началникът на гарата ще се изправи пред съда. Според юридически източник следователите преглеждат опцията да издигнат обвинявания и против висши членове на железопътната компания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР