Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подчерта безусловното единство със западните държави

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подчерта безусловното единство със западните държави
Коментари Харесай

Мицотакис: Ние сме със Запада по отношение на Украйна

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис акцентира безусловното единение със западните страни в поддръжката към Украйна на откриването на 14-тия конгрес на ръководещата партия Нова народна власт нощес, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Ние сме с Украйна, тъй като ние сме с демокрацията и свободата. Няма място за " равноотдалеченост ". Ние сме със Запада. Продължаваме да изпълняваме отговорностите си с нашите другари, тъй че да можем също да разчитаме на тяхната поддръжка, когато се нуждаем от нея ", съобщи Мицотакис.

" След съветската инвазия всички ние сме във война на доста равнища. На геостратегическо равнище съветската инвазия се трансформира в симулационен модел. На дипломатическо равнище тя пренарежда съюзите; на икономическо равнище последствията са доста огромни ", добави Мицотакис.

Той посочи ограниченията на своето държавно управление за противопоставяне на възходящите цени на силата като деяние, което изпреварва " постепенно движещия се " Европейски съюз.

" Казвал съм, че коренът на (икономическото) зло няма да бъде преодолян без общоевропейско решение. Надявам се, че нашите оферти ще бъдат чути. Но ние не стояхме безучастни: страната субсидира електрическата енергия за семействата, предприятията и земеделските производители. Но не мога да очаквам постепенно движещият се европейски круизен транспортен съд да смени курса, по тази причина разгласих народен проект за поддръжка (в четвъртък) ", сподели Мицотакис.

" Средната класа не може да заплати цената на международната енергийна рецесия. Ние поправяме тази неправда. От 1 юли обезвреждаме резултата от покачването на цените ", акцентира водачът на Нова народна власт.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР