Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че Атина няма да търпи

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че Атина няма да търпи
Коментари Харесай

Гърция няма да търпи заплахи за териториалната си цялост от Турция

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи, че Атина няма да търпи никакво предизвикателство към териториалната си целокупност, дни откакто турски и гръцки кораби от бреговата защита се сблъскаха покрай противоречиви островчета в Егейско море, оповестява ”Ройтерс ”. " Нашето обръщение в този момент, на следващия ден и постоянно, е ясно... Гърция няма да допусне, да одобри или да търпи никаква опасност към териториалната си целокупност и суверенните си права ", акцентира Ципрас.

" Гърция не е страна, която играе игри ", разяснява още Ципрас пред публика в Министерството на корабоплаването.

Вчера военният министър на Гърция Панос Каменос жигосах " провокативното държание " на Турция след случая в Егейско море, наблягайки, че " излиза отвън равнищата на толерантност ".

От своя страна основният консултант на президента на Турция Реджеп Ердоган пък съобщи, че " не се съмнява ", че Съединени американски щати имат проект Гърция да нападна Турция, до момента в който армията й е ангажирана в Сирия.

Във вторник Атина заяви, че турски патрулен транспортен съд се е сблъскал с транспортен съд на бреговата защита на Гърция до оспорваните острови Имия/Кардак.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР