Гръцкият правителствен говорител Димитрис Дзанакопулос представи серия от мерки за

...
Гръцкият правителствен говорител Димитрис Дзанакопулос представи серия от мерки за
Коментари Харесай

Гръцкото правителство отпуска по 5000 евро за пострадалите от пожарите семейства

Гръцкият държавен представител Димитрис Дзанакопулос показа серия от ограничения за подкрепяне на потърпевшите от опустошителните пожари след спешно съвещание под председателството на премиера Алексис Ципрас нощес, оповестява АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мерките включват незабавна помощ за потърпевшите в размер на 5000 евро за фамилиите или лицата, потърпевши при пожарите, или 6000 евро за фамилиите с три или повече деца. За потърпевшите от огнената буря компании е планувана помощ от 8000 евро. Предвиждат се също данъчни облекчения, в това число отпадане на единния налог върху парцелите (ЕНФИА) за жилища, които са били разрушени при пожара.

Правителството също по този начин замразява до края на септември насилствените продажби на парцели на длъжници, отпуска помощ от 1200 евро за покриване на телекомуникационните разноски и дава опция за отписване от регистрите на коли, тъй че притежателите да не би трябвало да заплащат налози за унищожени при пожара коли.

Броят на жертвите в източната част на региона Атика доближава 81 души през вчерашния ден, а избавителните екипи не престават напъните за търсене на десетки хора, за които няма информация, написа в. " Катимерини ".

Около 130 военни и пожарникари не престават претърсването на региона. " Получихме десетки позвънявания за изчезнали хора ", съобщи говорителката на противопожарната работа Ставрула Малири, като посочи, че някои от изчезналите може да са измежду починалите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР