Гръцкият министър-председател осъди ракетна атака срещу болница в Ивицата Газа,

...
Гръцкият министър-председател осъди ракетна атака срещу болница в Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Мицотакис подчертава необходимостта от предотвратяване на ескалацията на конфликтав Близкия Изток

Гръцкият министър-председател осъди ракетна офанзива против болница в Ивицата Газа, за която се счита, че е умъртвила стотици хора, като в същото време прикани за цялостно следствие на случая, оповестява електронното издание на в..

Говорейки по време на съвещание на кабинета, откакто анулира плануваното си посещаване в Израел, в началото планувано за четвъртък, заради опасения за сигурността, Мицотакис повтори позицията на Гърция, изразена по време на изключително съвещание на Европейския съвет в сряда. Той сподели, че тази позиция признава правото на Израел на самозащита, като в същото време акцентира сериозния императив всички дейности да дават отговор на интернационалното право, дават приоритет на сигурността на цивилното население на Газа и да подсигуряват даването на жизненоважна филантропична помощ.

„ От изключителна значимост е – и Гърция, ситуирана в Източното Средиземноморие, схваща това по-добре от множеството – да се предотврати ескалацията на спора и да се въздържат от всевъзможни спомагателни дейности, които могат да застрашат районната сигурност и непоклатимост “, сподели още Мицотакис.

„ Освен това, при тези условия е от решаващо значение да се усъвършенства вътрешната сигурност на Европейския съюз. Гърция, като най-външната граница на нашето европейско семейство, носи спомагателна отговорност да се застъпва за строга, само че обективна политика за отбрана на границите. Това е обвързване, което ще осъществим без взаимни отстъпки или отстъпки “, разяснява Мицотакис.

Мицотакис сподели, че ще пътува до района незабавно щом изискванията за сигурност разрешат.

В събота той би трябвало да участва на интернационална среща на върха в Кайро за рецесията.

„ Гърция играе значима роля в този скорошен прилив на събития в Близкия изток, като способства с неповторимата си вероятност. Ние сме самодейна мощ за разрешаване на спорове, служейки както като източна граница на Европа, по този начин и като последна цитадела на мира и стабилността в западния район “, дообави Мицотакис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР