Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис беше приет от крал Чарлз III

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис беше приет от крал Чарлз III
Коментари Харесай

Крал Чарлз III прие гръцкия премиер Мицотакис в Уиндзор

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис беше признат от крал Чарлз III в замъка Уиндзор в понеделник вечерта, заяви порталът „ Keep Talking Greece ”. Гръцкият министър председател беше съпроводен от брачната половинка си Марева Грабовски-Мицотакис.

По време на срещата двамата мъже разискаха въпроси, измежду които начинания в региона на околната среда и проектите на държавното управление за развиване на някогашните кралски дворци в Татой в Атина. За пример се цели потреблението за пример реставрацията на „ Дъмфрис Хаус “ в Шотландия.
 

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR)

Гръцкият министър-председател и тогавашния принц Чарлз се срещнаха през април предходната година в „ Дъмфрис Хаус “, с цел да обсъдят реставрацията на Татой.

Според информация в медиите Мицотакис може би е направил и отпратка към връщането на скулптурите от Партенона в Гърция, макар че въпросът не " визира " кралското семейство, защото е решение най-вече на Британския музей.

Срещата не е била публична и се е състояла във връзка речта на премиера в Лондонското учебно заведение по стопанска система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР